Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Most Győr város fideszes polgármester fogalmazott meg kritikát, nem másról, mint Fideszék legújabb egészségügyet érintő törvényéről.

Dézsi Csaba András feleségének másfél évtizednyi munka után távoznia kellett a közösen felépített szívkatéteres laborból. Győr fideszes polgármestere Facebook-oldalán keményen bírálta az ezt előíró új jogszabályt, a lépést „gyalázatnak” nevezte, a Blikknek pedig azt mondta, felesége sem írta alá a neki felkínált, őt visszaminősítő új szerződést, az egyetemen fog inkább tanítani.

Az új egészségügyi szolgálati jogviszonyt szabályozó törvényről azt mondta, legalább 15-16 pontját tartja problémásnak. A lap által ősfideszesnek nevezett orvos példának a hálapénzt hozta.

Szerinte annak mindenki örül, hogy megszűnik, de nem szép dolog, hogy megtiltják a másodállást a dolgozóknak, hiszen emiatt a magas tudású emberek jelentős része elképzelhető, hogy a magánszférába fog átmenni. Ott azonban sok komoly beavatkozás nem végezhető el. Nagyon hasonlít ez a rendfenntartó erők szabályozására, ami az egészségügyi dolgozók esetében nem működik.

Fogalma sincs, ezt ki írta elő, szívesen elbeszélgetne vele, „bár lehet, semmi értelme nem lenne, mert nem értené, amit mondok”.

Dézsi doktor úgy véli, a hibákat csak a kormány képes kijavítani, és biztos benne, ezt meg is teszi. Szerinte az ellenzék felkészületlen, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) pedig se az orvosokat, se a betegeket nem képviseli,  javaslataival megtévesztette a döntéshozókat.

A cikk megjelenését is kommentálta a fideszes politikus. Azt írta, az egészségügyi munkában alapszabály, aki dolgozik, az hibázhat, de a hibát nem szabad elhallgatni, mert az már tudatos károkozás.


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: