Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Facebookon tűnt fel az egyik olvasónknak, hogy Orbán miniszterelnökös fejléces papíron levelezett az Európai Néppárttal a Fidesz, mint pártot érintő kérdésekről. Ez csak egy  állampártnál természetes.

Sikerült Fideszéknek csúnyán lebuktatniuk magukat, hogy állampártként gondolnak magukra. Az egy dolog, hogy Orbán Viktor egyszerre tölti be a miniszterelnöki széket és a Fidesz pártelnöki pozícióját, ám jó állampárthoz méltóan nem pártelnöki minőségében intézi a párt ügyeket, hanem miniszterelnöki fejléces papíron levelezget a Néppárttal.

Persze lehetünk szőrszálhasogatóak, hogy ez burkolt pártfinanszírozás, de ennél felmerül egy súlyosabb kérdés: nekünk 10 millió magyarnak, akinek a miniszterelnöke Orbán pontosan mi közünk is van ahhoz, hogy egy párt kilép az Európai Néppártból?

Az Orbán-párt európai néppártos szerencsétlenkedése minden, de biztos, hogy nem egy nemzeti kérdés, leginkább egy pártügy. Felháborító, hogy nem Fidesz fejléces papíron és nem Fidesz elnök aláírással intézi a Fidesz dolgait Orbán.

Ilyen gondolkodás az egypártrendszerekre vall, ahol a párt és a végrehajtói hatalom egy és ugyanaz. Már önmagában ez a levél is elég bizonyíték arra, hogy Orbán a legkevésbé sem demokrataként gondolkozik.

Persze pufoghat, hogy a Néppártból kitessékelik, csak ő maga állítja elő azokat a bizonyítékokat, mely bebizonyítják nem több és nem kevesebb Orbán, mint egy naftalin szagú kis minidiktátor.

S legyinthetünk, hogy ugyan már ez a legkevesebb, hogy milyen fejléces papíron irkálja a leveleit, csak pont az ilyen kis apró jelek buktatják le őket, hogy valójában, hogyan gondolkoznak és milyen a demokrácia felfogásuk.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: