Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Minden kísérlet kudarcot vallott a Fidesz esetében, ezért akarja a Fidesz-delegáció felfüggesztését kérni – twittelte az osztrák Othmar Karas a Néppárt frakciójának mai ülése előtt. Fidesz közeli Origó közben arról ír, hogy az Orbán-párt még ma kilép a Néppártból.

Minden kísérlet a Fidesz helyes irányba történő visszavezetésére kudarcot vallott.  Az utóbbi időben több Fidesz-politikus kijelentése nem egyeztethető össze az EPP-frakció értékeivel.  Ezért akarja kérni a Fidesz-delegáció felfüggesztését – ezt twittelte Othmar Karas osztrák néppárti európai parlamenti képviselő.

Az Európai Néppárt (EPP) frakciója mai ülésén dönthet a nagy vihart kavart alapszabálymódosításról, ami már lehetővé tenné nemcsak az egyéni, hanem a csoportos, azaz egy nemzeti delegáció kizárását is.

Erre reagált úgy vasárnap Orbán Viktor miniszterelnök, hogy a néppárti frakció bajor vezetőjének, Manfred Webernek írt levelében kilátásba helyezte: ha ezt a verziót megszavazzák az EPP-frakció mai ülésén, a Fidesz-képviselők elhagyják  a néppárti csoportot.

„Az üzenet világos és érthető. Ha a Fideszt nem látják szívesen, mi nem ragaszkodunk ahhoz, hogy a képviselőcsoport tagjai maradjunk” – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a levelében, jelezve: „amennyiben az elnökség és a nemzeti delegációvezetők február 26-i találkozóján elfogadott rendelkezéseket szavazásra bocsájtják, és meg is szavazzák, úgy a Fidesz elhagyja a képviselőcsoportot”. Ezek ugyanis a Fidesz jogállamiságról alkotott fogalmába nem férnek bele a visszamenőleges hatály miatt, és melyeket a Fidesz megbüntetésére akarnak módosítani.

Közben az Origo információi szerint a Fidesz szerdán kilép az Európai Néppárt frakciójából. A portál szerdai cikke szerint ezt a Fidesz még délelőtt bejelenti. Ezen kívül a portál más használható információt nem közöl, csak a Fidesz propagandát ismétli meg.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: