Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Ahogy a korábbi nyilatkozatok alapján várható volt, komoly szigorításokat jelentett be Gulyás Gergely a mai Kormányinfón.

A járvány harmadik hulláma berobbant Magyarországon is, a reggeli tájékoztatás szerint egy nap alatt 6278 új fertőzöttet regisztráltak, és elhunyt 152, többségében idős, krónikus beteg. A kórházakban 6554 koronavírusos személyt ápolnak, közülük 639-en vannak lélegeztetőgépen.

A kormány ezért további intézkedések bevezetéséről döntött:

Az óvodákat és az általános iskolákat április 7-ig bezárják, a középiskolák és egyetemek esetében marad a digitális oktatás.

Az üzleteket március 8-tól március 22-ig két hétre bezárják. Ezalól kivétel az élelmiszerbolt, a patika, a drogéria és a benzinkút.

Ugyanebben az időszakban minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügyet.
Az edzőtermeket két hétre be kell zárni, de az igazolt sportolók meccseit és edzéseit zárt kapuk mögött meg lehet tartani. A parkok, arborétumok nyitva lehetnek, a szabadtéri sporttevékenység megfelelő távolságtartással engedélyezett.

Mindenkit arra kérnek, ahol otthoni munkavégzésre van mód, biztosítsák ennek a lehetőségét.

A maszkhasználat szabadtéren mindenhol kötelező.

Szigorítják a határátlépést a személyforgalom tekintetében.

A már létező, szállodákra és vendéglátóiparra vonatkozó bértámogatást és adókedvezményeket kiterjesztik mindazokra a szektorokra, amelyeknek most be kell zárnia.

A részletszabályozásról valószínűleg az éjfél környékén megjelenő Magyar Közlönyben olvashatunk. Az FFP2-es maszkok használatának kötelezővé tételéről egyelőre nem született döntés, de jelenleg is tart a kormányülés, amelyen a szigorítások további részleteiről határozhatnak. Ezekről várhatóan Orbán Viktor fog beszélni péntek reggel a Kossuth Rádió műsorában.


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: