Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban arról is beszélt, hogy a járvány harmadik hulláma miatt hamarosan 15-20 ezerre is felmehet azoknak a száma, akiket kórházban kell ápolni. Elmondta, hogy a kórházakban drámai kihívásokra kell felkészülni.

Elismerte, hogy gondok vannak az oltási rendszerrel, „van némi technikai zavar”, ugyanis sokan tévesen kaptak értesítést az oltásról vagy a lakóhelyüktől messzire kellett utazniuk. Orbán szerint ennek az az oka, hogy átálltak az adatalapú oltásra, és ha az adatok  nem stimmelnek, akkor semmi sem stimmel.

Már leállították a rendszert, és egy operatív csoport már dolgozik a megoldáson. Nagyon fontosnak tartotta elmondani, hogy létrehoztak egy telefonszámot, amin segítséget lehet kérni, de hogy mi ez a szám, azt a miniszterelnök nem tudta megmondani.

A csütörtökön bejelentett korlátozásokról azt mondta, nem volt más választásuk, a járványügyi szakemberek egyértelműen azt mondták nekik, hogy „tragédia lesz, ha nem lépünk”.

„Tehát azt mondták az orvosok, hogy ahhoz, hogy később nyithassunk, most zárni kell. Ez nekem nem tetszik ez a megfogalmazás, de ez majdnem mindegy, mert emlékeztet a megboldogult fiatal koromra, hogy a marxizmus-leninizmusban azt mondták, hogy az állam úgy hal majd el, hogy először erősödik. Tehát én is fenntartásokkal viseltetek az ilyen megközelítés iránt, de hát ez a helyzet.

Most zárnunk kell ahhoz, hogy húsvét környékén nyithassunk” -magyarázta a legfőbb vezető. Hozzátette, hogy március 15-ig nyitva tartják a nemzeti konzultációt a nyitásról, utána pedig megtervezik, hogy húsvétkor fokozatosan milyen lépésekben tudnak nyitni.

Lehet, hogy majd a bölcsődéket is be kell zárni, a kormány gondolkozik ezen, de ott egyelőre a fertőzések olyan alacsony számot mutatnak, hogy megpróbálják nyitva tartani azokat.

„A szolgáltatásoknál az a helyzet, hogy ami az élethez kell, annak mennie kell: élelmiszerbolt, tavaszi kerti munkákhoz szükséges eszközöket áruló boltok. De minden más, tehát az étterem, kaszinó, szálloda, de a műszaki-szórakoztató cikkeket árusító boltok, ezeknek mind be kell zárniuk” – mondta a korlátozásokról.

Jelenleg 6867 embert ápolnak kórházban, 677-en vannak lélegeztetőgépen. Péntekig 6369 újabb fertőzöttel nőtt a betegek száma, 143-an haltak meg. A halottak átlagéletkora 75,5 év volt.


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: