Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szlávik János az ATV-ben elmondott szavaiból arra lehet következtetni, hogy nagyobb a baj, mint gondoltuk: ez a vírus már nem az a vírus, ami tavaly megjelent Magyarországon. Úgy látja, azóta könnyebben terjed, és fiatalokat is nagyobb arányban betegít meg.

Az ATV Egyenes beszéd című műsorában arról beszélt Szlávik János, hogy egy évvel ezelőtt, 2020. március 4-én regisztrálták az első két fertőzöttet Magyarországon. A főorvos szerint annyival jobb a helyzetük most, mint egy évvel ezelőtt, hogy tudják, mivel állnak szemben, tudják, hogyan kell kezelni a betegeket, hogyan tudnak védekezni.

Szlávik szerint azt nem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő, mit hoz a következő két hét, valamint azt sem tudja senki, mikor lesz a harmadik hullám csúcspontja.

Azzal kapcsolatban, hogy az elmúlt napokban egyre többen vannak lélegeztetőgépen, az infektológus főorvos azt mondta: ez a vírus már nem az a vírus, ami tavaly tavasszal megjelent

Magyarországon, azóta megváltozott. A koronavírus könnyebben terjed, fiatalabbakat támad meg, ma már az sem ritka, hogy a 30-as éveiben járó fiatalok kerülnek lélegeztetőgépekre, valamint a gyerekek körében is terjed a járvány – mondta Szlávik. Egy kicsit agresszívabb most a vírus, mint korábban.

Szlávik János beszélt a vakcinákról is, az AstraZenecáról azt mondta, hogy korábban csak a 60 alattiaknak ajánlották, ma viszont azt mondják, hogy jó az idősebbnek is. A kínai vakcina szerinte 60 év alatt mindenkinek adható, viszont a Szputnyik V-ről azt mondta, hogy az nem ajánlott a krónikus betegeknek. Kiemelte, hogy a Pfizer és a Moderna oltóanyagokat először az idősebbeknek ajánlják fel idehaza.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: