Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Karácsony Gergelyt tartja legesélyesebbnek Vona Gábor, hogy az ellenzék miniszterelnök-jelöltje legyen. A Jobbik volt elnökét a napokban többen kapacitálták arra, hogy ő is szálljon be a meccsbe. Vona szerint cudar nehéz lesz az ellenzéknek vidéken győzni.

Vona Gábor a héten jelentette be, hogy az általa vezetett alapítvány online népszavazást kezdeményez, hogy a külföldön dolgozó magyarok is – mint például az Erdélyben élők – szavazhassanak levélben.

Több százezer magyar embert érinthet a kérdés, de azt a volt politikus is elismeri, hogy az online népszavazásnak jelenleg nincs közjogi hatása, leginkább véleményalkotó jellege lehet. Ellenben szeretné, ha idővel Magyarországon elterjedtté válna ez a demokrácia-gyakorlási forma, hiszen költséghatékony módszer lenne az online véleménynyilvánítás, mondhatni az online-demokrácia a lényeges politikai döntések előkészítésére, sőt, a demokrácia átélhetőségét erősítené.

Vona Gábor a Spirit FM „Viccen kívül” című műsorában kifejtette, hogy a külföldön élő magyarok szavazásának megkönnyítése régi adóssága a jogalkotóknak. A kérdés legérzékenyebb pontja talán az, hogy a kormány azért viszolyog ettől a kérdéstől, mert úgy véli, hogy a külföldön élő magyarok inkább nem kormánypárti szavazók.

Arra a kérdésre, hogy az ellenzéki előválasztásokon, mint szavazó részt kíván-e venni, elmondta, elemzői énje  úgy értelmezi a helyzetet, hogy mindegyik ellenzéki jelöltnek van jó és kevésbé jó skilljei.

Karácsony Gergely lehet a folyamat végén az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, benne látja a legnagyobb potenciált, integratív erőt, nem mellesleg a legkomolyabb státusza is neki van, mint regnáló főpolgármesternek.

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztás során szerinte Karácsony mellett a második fordulóba, azaz a döntőbe bejutni Jakab Péternek, Márky-Zay Péternek és Dobrev Klárának van esélye. A Momentum vezetőjében, Fekete-Győr Andrásban nem érez most átütő erőt. A második fordulóban, azaz a döntőben pedig – mint korábban is kifejtette – Karácsony Gergelynek lehet a legtöbb tartaléka.  – magyarázta a Jobbik egykori elnöke


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: