Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A toxikológus hetente minimum 80 órát dolgozik, de nem ez a legnehezebb. Minden nap három-négy, vagy annál is több beteggel kell közölnie, hogy lélegeztetőgépre fogják kapcsolni, és lehet, soha többet nem ébred fel.

„Nem fog összeomlani az egészségügy, mert nem hagyjuk” – nyilatkozta a 168 órának Zacher Gábor. „Ha kell, túlórázunk, kidolgozzuk a belünket, ágyszámot növelünk, de a betegekért nem tehetjük meg, hogy most feladjuk, azt sem, hogy elfáradjunk”

Kiemelte, a kórházakban eszközhiány egyáltalán nincs, emberhiány, azonban ahogy eddig, most is van. Márpedig a koronavírus legújabb mutációi miatt egyre többen kerülnek kórházba, rohamosan töltődnek a covid-osztályok.

A szakember számára az a legrémisztőbb, hogy komplett családok is érkeznek hozzá, apa, anya, a gyerek pedig egy másik kórházban van.

„Harmincas-negyvenes életerős fiatalok szemében látom a kétségbeesett aggódást, hogy „most mi lesz”. Persze sajnos ott vannak a 70-80 éves betegek is, de egyre több a fiatal.” Zacher minden hétfőn mentőzik. A 24 órás műszak alatt szinte félóránként jön egy riasztás „Covid-gyanú”, vagy „igazolt Covid állapotromlás” miatt” – mesélte.

Munkahelyén, a hatvani kórházban kialakított covid-részlegen jelenleg „telt ház” van. A munka mellett komoly teher az is, hogy egyre többször kell a hozzátartozóval telefonon közölni a halálhírt. Elmondása szerint ez rettentően nehéz. A körülmények miatt változtatta meg a véleményét is a kínai Sinopharm vakcináról.

„Hamut kell szórnom a fejemre, mert látom, hogy mit okoznak a vírus legújabb variánsai. Egy héttel ezelőtt még azt mondtam, hogy a kínaival én nem oltatnám be magam, de most már azt kell, mondjam, hogy azzal is! Oltani, oltani, oltás mindenekelőtt!” – mondta az orvos.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: