Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A posta júliustól kivezeti a szolgáltatási portfóliójából a címezetlen reklámkiadványok terjesztésének minden típusát, így a kereskedelmi, az ingyenes sajtótermékek és a politikai reklámkiadványok terjesztését is. Ezzel a lépéssel egyetlen bibi van, hogy vidéken rengeteg olyan településrész van, ahol úgynevezett támpontos kézbesítés van, ezekbe a postaládákba, csak a posta tud küldeményt elhelyezni, mivel bedobó nyílás nincs rajtuk és csak a Postának van hozzá kulcsa.

Az állami tulajdonban lévő Posta egy megdöbbentő bejelentést tett: megszünteti a reklámkiadványok terjesztésének minden típusát,  így a politikai reklámkiadványok terjesztését is.

A döntés azért is érdekes, mert a közlemény szerint a Magyar Posta részesedése ezen a piacon becslések szerint kb. 25 százalékos, és ezzel a második legnagyobb szereplő, ennek ellenére azt írják, hogy vesztésegesek.

A Posta mostani döntésével nagyban megnehezíti a pártoknak a kampányt vidéken,  becsléseink szerint több százezres nagyságrendben lehetnek azok a választók, akikhez ezután gyakorlatilag lehetetlen lesz a postaládájukba eljuttatni a pártoknak a programjaikat.

Támpontos postaládák, ezekbe ezután biztos nem kerül be az ellenzéki pártok tájékoztatói

Ugyanis rengeteg vidéki településen a külső településrészeken úgynevezett támpontos kézbesítés van. Hogy ez pontosan mit is jelent? Biztos már Ön is látott az országút mellett sorakozni sok-sok zöld postaládát. Ez az a pont, ahol a posta kézbesít egy külső településrészen. Azonban ezekbe a postaládákba bárki nem tud levelet, vagy tájékoztatót bedobni mert erre a célra nyílás nincs rajta.

Ebbe küldeményt csak és kizárólag a Posta tud elhelyezni, hiszen neki van ezekhez a levélszekrényekhez kulcsa.

A Posta döntése így nem kizárható, hogy alkotmány ellenes ugyanis nagyban sérül a szólásszabadság és a támpontos kézbesítéssel rendelkező választók tájékozódási joga.   Pontos információ nem érhető el, hogy Magyarországon ma hány olyan címhely van ami támpontos, de becsléseink szerint kb vidéki lakosság 10 százaléka élhet ilyen címen.

De maradjunk annyiban ügyes, így biztos, hogy ezekhez az emberekhez kb nulla üzenetet fognak tudni eljuttatni az ellenzéki pártok.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: