Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A hatvani kórház sürgősségi szakorvosa a szlovákiai Pátria rádiónak arról beszélt, hogy szerinte Magyarországon is készülnie kéne felvételnek a kórházakról, hogy lássák az emberek, mit tud okozni a koronavírus.

Zacher Gábor a műsorban azt mondta: a gyors terjedés a vírus mutációjának tudható be, ugyanis sokkal virulensebb lett a koronavírus, mint korábban volt. Szerinte nagyon fontos, hogy a lakosságnak a megfelelő információt átadjuk, fontosnak tartaná az orvos, hogy Magyarországon is készüljön olyan dokumentumfilm, mint a dunaszerdahelyi kórházban, mert a valóságot bemutatva az emberek könnyebben döntenének például arról, hogy beoltatják-e magukat. Ehhez fontos lenne, ha képi anyagokat is látnának az emberek – írja a Portfolio a beszélgetés alapján.

Az orvos beszélt a kórházak túltelítettségéről is, elmondása szerint Magyarország egyes kórházaiban is hasonló helyzet lehet, mint a dunaszerdahelyi kórházban, a hatvani kórház 120 ágya például már megtelt, így sakkozni kell a helyekkel. Ezért folyamatosan telefonon kell hívni a covid-koordinátort, hogy hol van üres ágy, hova lehet szállítani a betegeket.

Ma már akár 30-40 kilométert is kell egy koronavírusos-beteget szállítani Magyarországon, hogy olyan intézménybe kerüljön, ahol még van intenzíves hely, mert már nem aszerint megy az elosztás, hogy melyik kórház melyik területi egységhez tartozik.

Zacher szerint ugyan már minden fontos teendőt sokszor elmondtak az embereknek, ehelyett magát a betegséget kéne bemutatni, hogy az mire képes, például CT-képet mutatni az embereknek. Zacher szerint riogatás nélkül tudatni kéne az emberekkel, hogy egész családok kerülnek kórházba, és csonka családok kerülnek ki.

Zacher elmondta azt is, hogy az egészségügyi dolgozók nagyon fáradtak, a fáradt embernek pedig romlik a reakcióképessége. „Az utolsó utáni erőtartalékainkat is elő kéne venni” – mondta, és az ideális helyzet az lenne, ha maximum 3 betegre jutna egy nővér, de ma egy nővérre akár 5-6 beteg is jut, 1 orvosra pedig akár 10-12 lélegeztetett is juthat Magyarországon.

Ez az egyik legrosszabb arány Zacher szerint, „de nem tudunk több embert leakasztani.” Az orvos szerint az viszont érdekes, hogy a magánegészségügy ugyanúgy működik, szerinte ugyanis annak az orvosnak, aki most mellimplantátumokat helyez fel, lehet, hogy most a covid-osztályon kéne betegeket mentenie.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: