Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Igazán furcsa részletek láttak napvilágot a 2020. júliusában elhunyt Koncz Ferenc fideszes képviselő tragikus balesete kapcsán. A Blikk most arról ír, hogy az egyik politikus társa, Koncz választókerületében lévő Legyesbénye polgármester volt a gázoló.

A tavaly júliusban történt végzetes balesetet a Koncz Ferenc választókerületébe tartozó Legyesbénye polgármestere, Lengyelné Bús Zita manővere váltotta ki, aki jól ismerte Konczot, pár héttel a baleset előtt együtt adtak át egy utat a közelben- írja a Blikk

A polgármestert az ügyészség most halálos közúti baleset gondatlan okozásával vádolja, ő azonban nem ismerte el felelősségét, mi több, vallomásában azt állította, hogy szabályszerűen fordult meg, nem látta, hogy jön a motoros. Csak annyit ismert el, hogy a kétkerekű a védett sávban jött.

A szakértői jelentés szerint Koncz a motorjával Bekecs belterületén 48-52 kilométer/órás sebességgel haladt a sávjában, amikor vészfékezési féktávolságon belül befordult elé a vádlott az autójával. Koncz vészfékezett, eldobta a motorját és belecsúszott az autóba. Olyan szerencsétlenül esett, hogy hiába volt a baleset helyszínén egy mentőápoló, ő se tudta megmenteni, annyira súlyos, élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett.

Az is kiderült, hogy a polgármester a baleset előtti másodpercekben Suzukijával meg akart fordulni az úton. Lehúzódott az úttest jobb oldalára, elengedte a mögötte haladó két járművet, majd úgy hajtotta végre a manőverét, hogy nem láthatta pontosan, szabad-e az út, ugyanis egy elhaladó teherautó takarásában volt.

A vétkesnek mondott polgármester férjével még a baleset után beszélt a  Blikk, aki elmondta, hogy Koncz nagy sebességgel jött, becslésük szerint nagyjából nyolcvannal, ráadásul ki is tudta volna kerülni az autót, olyan nagy hely volt mellette.

A főügyészség tárgyalás mellőzésével felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását és járművezetéstől való eltiltást indítványozott Lengyelné Bús Zita ügyében. Ha el is ítélik, az a polgármesteri tisztségét nem érinti, mivel arra méltatlanná csak szándékos bűncselekmény esetén válik a törvény szerint.


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: