Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ha van, aki vállalkozik a nyitás dátumának megjósolására, attól kérjük el a következő heti lottószámokat is – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. A miniszterelnök szerint legjobb esetben pár héten belül indulhat el az újranyitás, azonban ha megjelenik egy fontos mutáció, a lezárások bármeddig eltarthatnak. Arról is beszélt, hogy Debrecenben és Izraelben kezdődik el a magyar vakcina gyártása.

A hajnal előtti legsötétebb órában vagyunk – fogalmazott Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió vasárnap reggeli adásában. A miniszterelnök elmondta: folyamatosan emelkednek az esetszámok, jó hír viszont, hogy jelentősen megnőtt az oltásra regisztráltak száma is. Az operatív törzzsel hozott döntés értelmében nem a korábban regisztráltak, hanem a hatvan év felettiek és a veszélyeztettetek élveznek elsőbbséget.

Az újonnan regisztráltak között nagy arányban vannak a hatvan év felettiek. Az operatív törzsnek meg kellett oldani a dilemmát: a regisztrációs sorrendtől függetlenül a 60 évnél idősebbeket és a veszélyeztetetteket veszik előre.

Három dologra van szükségünk. Kell, aki beoltassa magát, ezért ezúton is kérnék mindenkit, hogy jelentkezzen az oltásra. Kell, aki beadja a vakcinát, és persze kell vakcina. Az utóbbival van a baj
– mondta el a miniszterelnök. A kormány 16 és fél millió oltóanyagot rendelt, ha valamennyi szállítmány beérkezik, a határokon túl élő magyarságot is tudja támogatni a kormány. Ezen a ponton Orbán Viktor kitért az Európai Unió által tavaly rendelt vakcinákra is. Elmondta, az egész világon az egyik legjobban fertőzött terület Európa, miközben a világ lakosságának 5 és fél százalékát teszi ki, az összes elhunyt embernek 20 százaléka volt európai polgár. Közben Izrael gyakorlatilag legyőzte a járványt, az Egyesült Királyságban 30–40 százalék között van az átoltottság. Az Európai Unióban pedig csak 6,8 százalék.

Ez jól mutatja, hogy valami nincs rendben. Nem uniós bürokratákkal szembeni ellenszenvről van szó, ez ténykérdés. Elszúrták
– fogalmazott a kormányfő, hozzátéve, a magyar kormány időben észlelte a problémát, és már novemberben az orosz és a kínai partnerekhez fordult. Orbán Viktor szerint azonban ez nem elegendő, Magyarországnak fel kell készülnie a jövő járványaira is.

„A járványok korszakát éljük” – fogalmazott, ezzel indokolta, hogy a kormány biztosította a maszk- és az orvosikesztyű-gyártást, most pedig a magyar vakcinák kifejlesztésére és tömeggyártására kerül sor. A szakemberek jelenleg az állatkísérletek fázisában vannak a koronavírus elleni magyar oltóanyag kifejlesztésében, közben zajlik a gyártókapacitás megteremtése is.

Építünk egy nagy gyárat Debrecenben, egy év múlva önellátó lesz. De építünk egy gyárat Izraelben is. Jobb, ha az ember két lábon áll
– közölte a magyar kormányfő.

Az interjúban téma volt az orosz és a kínai vakcinabeszerzésekről kötött szerződések nyilvánosságra hozatala is. A dokumentumokból kiderült, hogy Magyarország magas árat fizetett a Sinopharm termékeiért, ezzel kapcsolatban Orbán elmondta: mivel emberéletekről van szó, ha többet kértek volna a vakcinákért, többet is fizettünk volna.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: