Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Kitüntette  Kovács Andrást, az Origo munkatársát Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Áder János köztársasági elnök a Szabad Sajtó ünnepén. Kovácsot nemrég a bíróság első fokon elítélte– írja a Média1

Kovács András, az Origo munkatársa az indoklás szerint „a hiteles hírközlés igénye mellett a keresztény, konzervatív értékek következetes képviseletére is nagy hangsúlyt fektető, magas színvonalú újságírói tevékenysége elismeréseként” kapta meg a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozatának kitüntetését március 15. alkalmából a köztársasági elnöktől.

A Média1 arra is emlékeztetett, hogy az Origo az elmúlt években minden évben a legtöbb helyreigazítási pert elvesztő médium volt a Fővárosi Törvényszék adatai alapján.

A hiteles tájékoztatásért kitüntetés emellett azért is érdekes, mert elsőfokú, nem jogerős ítéletében Kovács Andrást nemrég bűnösnek találta és megrovásban részesítette a bíróság rágalmazás vétsége miatt.

A második legtöbb sajtópert elvesztő médium, a PestiSrácok lapigazgatója, Stefka István szintén állami díjat kapott. Ő Kásler Miklós emberi erőforrás-minisztertől kapta meg a Táncsics-díjat.

Állami díjat kapott március 15-én az éppen egy évvel ezelőtt cenzúra bevezetését szorgalmazó Belénessy Csaba, és jutott két díj (abból egy állami) Huth Gergelynek, a PestiSrácok főszerkesztőjének is.

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: