Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A mentősként is dolgozó sürgősségi szakorvos, a nemzet toxikológusa úgy látja, a helyzet olyan most, mintha naponta kellene egy tömegbaleset sérültjeit ellátniuk. 

A Metropolnak adott interjút Zacher Gábor, aki szerint egyre nagyobb a teher a kórházakon a koronavírus-járvány miatt, vannak olyan intézmények, ahol már az utolsó ágyakat sikerül „elcsípniük”.

Félreértés ne essék, vannak még szabad ágyak Magyarországon, de egyre komolyabb logisztikát igényel, hogy kit hova vigyünk – árulta el dr. Zacher.

Az elmúlt egy évben a koronavírus teljesen új kihívás elé állította az egészségügyet. Amikor pedig már azt hittük, hogy végre fellélegezhetünk, beköszöntött a harmadik hullám, ami minden eddiginél intenzívebb- mondta

Zacher szerint az orvosok és az ápolók mindent megtesznek, de a korlátozások feloldásához elkerülhetetlen és elengedhetetlen a fegyelmezett magatartás.

– Több mint 1000 lélegeztetett beteg van ma Magyarországon, és a rendszer 1000 környékéig tud jól teljesíteni. Sajnos van rá esély, hogy elérjük a maximális kihasználtságot, persze ez attól is függ, hogy milyen arányban tudjuk a betegeket a gépekről levenni.

Bízunk benne, hogy a fiatalokat nagyobb számban, de a 60 év feletti elhízott, krónikus betegeknél például 80 százalékos az elhalálozás. Most össze kell szorítanunk a fogunkat, és túlórázni bármennyit a fertőzöttek érdekében. Nem hagyhatjuk, hogy a vírus legyűrjön bennünket – mondta a szakember.

Nem arról van szó, hogy korábban ne találkoztunk volna légzési elégtelennel vagy súlyos sérülttel, de most olyan sok a beteg, mintha minden nap egy tömegbaleset történne. Máskor csak ritkán történik olyan eset, amelyben egyszerre száz ember sérül meg – magyarázta a helyzetet.

A mentősként is dolgozó sürgősségi szakorvos a lapnak elmondta, szerinte március 24-én, a névnapján tetőzhet a járvány harmadik hulláma – addig pedig fokozott óvatosságra intett mindenkit:

Csak reménykedni tudunk, hogy nem lesz egy újabb mutáció, ami a negyedik hullám bekövetkezéséhez vezethet. Ezért is csodálkozom azon, amikor maszk nélkül sétálgató embereket látok, nem beszélve a szülinapi bulikról, amelyek bizonyára halaszthatatlanok. A legfelháborítóbb talán mégis az, amit a vírusellenesek csinálnak.

„Le a maszkot, kérjük vissza a régi életünket” – ezek a szlogenek sajnos mind butaságok, amelyek beláthatatlan károkhoz vezetnek – jelentette ki a toxikológus.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: