Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Az MSZP megelégelte, hogy egekbe szöktek az árok: hatékony javaslatot tett le az asztalra. Az ellenzéki párt azt javasolja, hogy az alapvető élelmiszerek áfája csökkenjen 5 százalékra.

 

Rendkívül nehéz helyzetbe kerültek a gazdasági válságnak legkiszolgáltatottabb, alacsony jövedelmű emberek, mivel az élelmiszerárak rohamosan emelkednek a válság alatt: összességében 3,4 százalékos a drágulás, de az egyes termékek árai ennél sokkal nagyobb arányban növekedtek, amivel nem fognak tudni lépést tartani sem a minimálbérből élők, sem a nyugdíjasok.

Ebben a rendkívüli helyzetben elfogadhatatlan, hogy a Fidesz Európa legmagasabb általános forgalmi adóját fizettesse meg a válságnak kiszolgáltatott emberekkel, ezért az MSZP az alapvető élelmiszerek áfájának 5 százalékra való csökkentését követeli!

A drágulást ugyanis nem fedezi a februárban eldöntött minimálbér-emelés, mivel a bejelentett 4%-os emelés valójában csak 3,67%-os lesz éves szinten.

Ugyanilyen ámítás a nyugdíjemelés is! Az infláció miatt ugyanis a nyugdíjak 3%-os emelése épphogy csak arra lesz elég, hogy az első bevásárlásnál otthagyják a nyugdíjasok a pénztárban.

Az embereknek azonban biztosítani kell mind a tisztességes megélhetést, mind a létfenntartáshoz alapvetően szükséges élelmiszerekhez való hozzáférést.

Az MSZP szerint ezért emelni kell a bérminimumokat, a nyugdíjakat, valamint az alapvető élelmiszerek áfájának azonnali csökkentésére van szükség!

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: