Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az olasz szélsőjobboldal pártjai, a Matteo Salvini vezette Liga és a Giorgia Meloni által vezetett Olasz Testvérek is szívesen venné a Fidesz képviselőcsoportjával közös európai parlamenti formáció létrehozását – írta az olasz sajtó vasárnap.

A La Stampa elemzése szerint Matteo Salvini közös európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportot akar létrehozni a magyar és a lengyel párttal is. A Liga jelenleg a 2019-ben alakult Identitás és Demokrácia pártcsalád tagja, amelyhez többek között a Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés (RN) tartozik.

Készen áll az együttműködésre a Giorgia Meloni vezette Olasz Testvérek (FdI) is, mely a 2009-ben született Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) képviselőcsoporthoz tartozik. Az ECR elnökévé tavaly szeptemberben Giorgia Melonit választották meg, és a pártcsoport tagja a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) is.

Aki a szuverén nemzetekben, biztonságos határokban, a társadalom központját alkotó családban és a keresztény értékekben hisz, az ECR-ben találja meg otthonát
– idézte Giorgia Meloni kijelentését a La Stampa.

Az újság szerint az FdI elnöke arra kívánt utalni, hogy az említettek kapcsán nincsen szükség újabb EP-frakcióra. Elemzők szerint Giorgia Meloni elsősorban olasz belpolitikai szövetségesének, Matteo Salvininek kívánta üzenni, hogy „a Ligának csak kopognia kell az ECR ajtaján” – írta a La Stampa.

Az olasz sajtóban a találgatást Orbán Viktor pénteki kijelentése indította el. A kormányfő úgy nyilatkozott, hogy új európai jobboldal felépítésében gondolkodik, miután a Fidesz képviselői távoztak az Európai Néppártból (EPP). Orbán Viktor a Matteo Salvini vezette Ligával és a lengyel miniszterelnök Mateusz Morawiecki vezette Jog és Igazságosság (PiS) párttal való kapcsolatokat emelte ki.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: