Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

A Hírklikk szúrta ki, hogy egy napot se élt meg hivatalában Fideszék legfrissebben kinevezett államtitkára. Egyre totálisabb a kormányzati káosz.

Kaderják Pétert január végén mentették fel klímaügyekért felelős államtitkári megbízatása alól, de március 12-én a Magyar Közlönyben tették közhírré, hogy Palkovics László innovációért és technológiáért felelős miniszter március 15-i hatállyal a hazai akkumulátor iparág fejlesztéséért felelős miniszteri biztossá nevezte ki.

Már önmagában is vicces, hogy a klíma államtitkárból csinálnak az egyik legszennyezőbbnek tartott iparágért felelős államtitkárt. De a bohózat egy napot sem élt meg hivatalosan, ugyanis március 19-én a Magyar Közlönyben már az a bejelentés volt olvasható, hogy Palkovics László március 15-i hatállyal visszavonta Kaderják Péter kinevezését. Tehát, ugyanarra a napra időzítve, amikor kinevezték.

Kaderjáknak, más feladatai mellett, az lett volna a dolga, hogy az európai uniós és nemzetközi kormányzati fórumokon képviselje a hazai akkumulátoripar érdekeit. Erre szólt a felkérés, és nyilván azért rá esett a választás, mert Palkovics miniszter március 12-én – de még március 18-án is – úgy látta, hogy Kaderják Péternél jobban senki más nem képes képviselni a hazai akkumulátoripar érdekeit, különös tekintettel az európai uniós, és a nemzetközi kormányzati főrumokra.

Március 19-én tehát már más volt a leányzó fekvése. Hogy mi történt röpke egy hét alatt, amiért a március 15-i kinevezést visszavonták, nem tudni. Lehet, Palkovics miniszter rájött, hogy Kaderják Péter miniszteri biztosként mégsem képes kiemelkedő színvonalon képviselni a magyar akkumulátoripar érdekeit az európai uniós, valamint a nemzetközi kormányzati fórumokon.

De az sem kizárt, hogy nem Kaderják Péter – amúgy az energetikai szakma által elismert – kvalitásaival volt baj, hanem valami megváltozott. Jelesül az, hogy a magyar akkumulátoripar képviselete március 19-én már nem volt annyira fontos, mint március 12-én – sem az európai uniós, sem a nemzetközi kormányzati fórumokon- vélekedik a  totális kormányzati káoszról a Hírklikk

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: