Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hazugság az az állítás, miszerint az ózdi kórházban az első hullám alatt Olaszországban észlelt állapotokhoz hasonló helyzet uralkodna – tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Országos Kórházi Főigazgatóság az ATV-t, ezzel cáfolva az Almási Balogh Pál Kórház főigazgatójának korábbi nyilatkozatát.

A tavalyi olaszországi felvételeken látható állapotokhoz hasonlította az ózdi kórház főigazgatója a náluk kialakult helyzetet. Egy éve a bergamói kórházból sokkoló felvételek érkeztek. A kórházfőigazgatóság ugyanakkor cáfolja az igazgató állításait.

“Rettenetes a helyzet, a vírushelyzet, naponta áramlanak be a betegek” – Bélteczki János, az ózdi Almási Balogh Pál Kórház főigazgatója a tavalyi, olaszországi körülményekhez hasonlította a náluk működő covid-betegeket ellátó osztályon kialakult helyzetet. A helyi televíziónak nyilatkozó vezető szerint kemény körülmények között kell megoldaniuk az ellátást.

“Azokat a felvételeket tessék szívesek elképzelni az ózdi kórházban, amit annak idején az olasz kórházakban láthattunk. Ezt éljük meg nap mint nap, és irtózatos terhelést ró a dolgozókra mind fizikailag, mind szellemileg” – fogalmazott a főigazgató.

Bélteczki János azt mondta, hogy a normál körülmények között egykapus sürgősségi ellátás helyett most három kapun engedik be az érkező betegeket. Őket sem kíméli a járvány, és több dolgozó is távozott, akik nem írták alá a hónap elején az új szerződésüket. Csak folyamatos belső átszervezéssel tudják az ellátást biztosítani.

“Az ózdi kórház körülbelül 150 covidos beteget kell, hogy ellásson. Ezen felül még 17 intenzíves beteget, lélegeztetett beteget. Nyilván ugyanazzal a létszámmal, mint amivel a hét ágyas intenzív osztályunkat kellett működtetni” – mondta a főigazgató.

Az ATV megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát, az Országos Kórházi Főigazgatóságtól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy hazugság az az állítás, miszerint az ózdi kórházban az első hullám alatt Olaszországban észlelt állapotokhoz hasonló uralkodna. Az intézmény mind a sürgősségi és akut, mind a covid-ellátást, mind pedig az oltópontok működtetését saját erőforrásból megoldotta, túlterheltség nem áll fenn – közölték.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: