Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Egyre totálisabb a kormányzati  káosz, erre remek példa, hogy Orbán Viktor össze-vissza beszélt ma a Kossuth rádióban. Miközben azt hangsúlyozta, hogy “ragaszkodok ahhoz, hogy mielőtt a regisztrált 65 éven felüliek nincsenek beoltva, addig semmilyen újranyitásról nem lehet beszélni”, addig nyitó intézkedéseket jelentett be.

Ma dönt a járványügyi operatív törzs a boltokkal kapcsolatos korlátozások megváltoztatásáról. A miniszterelnök közölte: április 19-én meg tudják nyitni az iskolákat- mondta Orbán

Nem az a kérdés, hogy mikor érjük el a csúcsot, hanem, hogy milyen gyorsan tudnak a számok majd csökkenni, meddig tart majd a járvány tetőzése – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában miután részt vett az Operatív Törzs péntek reggeli ülésén.

A miniszterelnök szerint ezt ebben a pillanatban még a szakértők se tudják pontosan megmondani.

A kormányfő hozzátette, hogy 275 ember ismét elhunyt a koronavírus miatt, de az orvosok hősiesen küzdenek és van több mint 10 000 ezer szabad ágy és elegendő a rendelkezésre álló lélegeztetőgép. A munkába önkénteseket és orvostanhallgatókat is bevonnak, de az ingázókhoz – akik külföldre járnak dolgozni – még nem nyúltak hozzá, de erre csak akkor kerül sor, ha erre mindenképpen szükség van.

Orbán Viktor szerint az szinte biztos, hogy szabad nyarunk lesz, de ez az Európai Unió más országaira nem feltétlenül igaz.

S most jön Orbán rádió interjújának a legjobb része:

Orbán még nem mondta meg pontosan a döntéseket, de meglebegtette: esti tízig tarthat majd az eddig 7-ig tartó kijárási tilalom. A boltok tovább nyitva tarthatnak majd, előreláthatólag este 9-ig. Az üzletekben azonban 10 négyzetméteren csak egy ember tartózkodhat majd, ezért sorállásra kell készülni.

Majd ezek után a következőket bírta mondani Orbán:

Ragaszkodok ahhoz, hogy mielőtt a regisztrált 65 éven felüliek nincsenek beoltva, addig semmilyen újranyitásról nem lehet beszélni. Ha megkapták és elmúlt a közvetlen életveszély, akkor lehet az újraindításról beszélni.

Jelenleg 71 százalékát már beoltottuk a regisztrált 65 éven felüliek közül – mondta a kormányfő.

​Azt ígéri, beoltják a pedagógusokat a nyitás előtt több mint 1,7 millió embert oltottak be, és több mint 600 ezren már a második adagot is megkapták.

A beérkező vakcináknak egy ellenőrzésen is át kell menniük mielőtt, megkapják a háziorvosok. Nem tudjuk rögtön odaadni, ez sokszor időt vesz igénybe. Jelenleg is 250 ezer adag Szputnyik V vakcina vár feloldásra.

Be kell oltanunk a pedagógusokat és az iskolai dolgozókat is, mielőtt az iskolákat meg tudnánk nyitni – mondta Orbán.

Az eddig regisztráltakat úgy tűnik, hogy be tudjuk oltani és április 19-én meg tudjuk majd nyitni az iskolákat. A magyar oltási kapacitás nagyon nagy. Az oltások heti oltási terv szerint alakulnak, a háziorvosaink becsületesen végzik a munkáikat. Persze, mindig van egy-egy kivétel, de az elsöprő többség lelkiismeretesen dolgozik.


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: