Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

A Város Mindenkié csoport a kilakoltatási moratórium felfüggesztése ellen tiltakozott. A Lendvay utcai Fidesz székház erkélyére is bemásztak, hogy kifeszítsenek egy molinót.

Vasárnap reggel a Fidesz Lendvay utcai székházánál tiltakoztak a Város Mindenkié csoport aktivistái a kilakoltatási moratórium felfüggesztése ellen.

A Mérce által közvetített  megmozdulás szerint üzeneteikkel ellátott molinót helyeztek a kapura, valamint az utcafront felől megközelíthető erkélyre is bemásztak, ahol szintén egy molinóra írt szöveggel üzentek.

"

Az AVM két molinóval érkezett a Fidesz-székházhoz, az egyiken állt, hogy „szolgáltassatok igazságot a nyomorultnak és szűkölködőnek”, amely egy idézet a Zsoltárok könyvéből, a másikon pedig az volt olvasható, hogy „én nem ilyennek képzeltem a rendet”, József Attila Levegőt! című verséből. Utóbbit az AVM két aktivistája az épület erkélyére felmászva mutatta fel.

A Mérce a demonstráció után interjút készített Gede Mártonnal, az AVM egyik hajléktalan aktivistájával, aki elmondta: a szervezet azt követeli, hogy hosszabbítsák meg a kilakoltatási moratóriumot és senkit ne lakoltassanak ki elhelyezés nélkül!

Hozzátette, ez az akció csatlakozik egy nemzetközi felhíváshoz, a Housing Action Day-hez, amelynek keretében ezen a hétvégén Európa számos városában hívják fel aktivisták a figyelmet a lakhatási kérdésekre és a hajléktalanságra.


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: