Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Igor Matovič, szlovák miniszterelnök lemond a posztjáról annak érdekében, hogy a négypárti koalíció egyben maradjon – írja a 444.hu

Egyben marad a négypárti szlovák kormánykoalíció, de ennek az az ára, hogy Igor Matovič miniszterelnök lemond a posztjáról. A kormányválság megoldása az lett, hogy Matovič „helyet cserél” Eduard Heger pénzügyminiszterrel (egyben megbízott egészségügy-miniszterrel). A miniszterelnöki posztra való felkérést a 44 éves pénzügyminiszter elfogadta.

Az egész ügynek az az előzménye, hogy a Matovič-kormány a liberálisok ellenében úgy döntött, vásárolnak oroszok koronavírus elleni vakcinájából, a Szputnyik V-ből. Mindenesetre a koalíción belül régóta  nőttek már a feszültségek és mostanra kipukkadt a lufi.

A nagyhét előestéjén, amelyet a szenvedés, az áldozat és a megbocsátás jelképeként ünnepelünk, úgy döntöttem, hogy teszek egy gesztust azoknak az embereknek, akik követelték a miniszterelnöki lemondásomat” – közölte a parameter.sk tudósítása szerint Igor Matovič szlovák kormányfő.

A kijelölt utódjáról azt mondta, hogy „Eduard Hegert ismerem, ő egy jó ember, mindannyian megbízhatnak benne” – húzta alá Matovič. A Matovič-kormány azután került válságba, hogy a miniszterelnök a liberálisok ellenében úgy döntött, vásárolnak oroszok koronavírus elleni vakcinájából, a Szputnyik V-ből.

A koalíción belül már régóta eszkalálódott a feszültség. Az előrehozott választásokat mindegyik koalíciós partner elutasítja, inkább a kormány átalakítását akarják.

Két kisebb koalíciós párt követelése nyomán már korábban távozott posztjáról a legnagyobb kormánypárt, az Igor Matovic vezette, centrista Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (OLaNO) által a posztra jelölt Marek Krajcí egészségügyi miniszter. Az ő helyét vette át idegelenesen Eduárd Heger pénzügyminiszter, aki most miniszterelnök lehet.

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: