Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Falus András, Széchenyi-díjas immunológus a Népszavának adott interjújában beszámolt a szakma egy drámai tapasztalatáról a járvánnyal kapcsolatban: „most órák alatt halnak meg huszonéves fiatalok, akik fél éve nagyon enyhe tünetekkel átestek a betegségen.”

Falus András, Széchenyi-díjas immunológus, akadémikus szerint az, hogy 2,5 millió beoltott után megkezdődhet a nyitás Magyarországon, egy reményteli becslés, amit nyilvánvalóan nem csak virológiai, járványügyi meggondolások motiválnak. Falus a Népszavának azt mondta: a lényeg, hogy oltani kell.

Az immunológus a kínai vakcinával kapcsolatban hangsúlyozta: nem kell attól tartani, hogy a benne lévő elölt vírus „visszavadul”, ugyanis ilyesmi csak a legyengített, de élő vírusokkal fordulhat elő, ilyet pedig a koronavírus ellen jelenleg nem használnak.

Falus azt is elmondta: szerinte az, hogy egy vakcinát épp kinek ajánlanak gazdasági, politikai és nem feltétlenül a szakmai kérdés, ezért változott többször is az elmúlt hetekben a korhatár és krónikus betegségekről szóló kommunikáció is, ahol óvatosan kell bánni az egyes oltóanyagokkal.

„Hiába szerepel a Szputnyik V tájékoztatójában, hogy mondjuk pajzsmirigy alul- vagy túlműködésben szenvedőknek nem biztos, hogy ez a legjobb vakcina, annál biztosan jobb, mint ha egy ilyen beteg elkapja a koronavírust, mert annak borzalmas következményei vannak” – vélekedett Falus.

A poszt-Covid szindrómát ijesztőnek nevezte, mivel az ma még ismeretlen dolgokat produkál.

Egy intenzív osztályon dolgozó barátjától például azt hallotta, hogy „most órák alatt halnak meg huszonéves fiatalok, akik fél éve nagyon enyhe tünetekkel átestek a betegségen.”
Falus szerint egyébként semmiféle genetikai háttere nincs annak, miért van hazánkban ennyi áldozata a járványnak.

Szerinte ez azt mutatja, hogy a magyar egészségügy nagyon rossz állapotban van, ezért pedig az elmúlt 30 év valamennyi kormánya felelős.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: