Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Reagált a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ)  Gulyás Gergely kijelentéseire: szerintük a kormány nem bírja a kritikát

Fideszék új főokosa Gulyás Gergely a hétvégén azt írta a közösségi médián közzétett posztjában, hogy a PDSZ kezd úgy működni, mint egy ellenzéki párt. Ravasz Ágnes, a PDSZ választmányi tagja szerint a feszültségkeltés nem a tanárok oldaláról érkezik.

Ravasz Ágnes, a PDSZ választmányi tagja egyetért azzal, hogy a tanárok oltását akkor kellett volna elkezdeni, amikor elrendelték a digitális oktatást. Az ATV Startban felidézte, hogy január 3-án írtak egy levelet a miniszterelnöknek, az EMMI-nek és az ITM-nek, hogy a tanárok és óvodapedagógusok kapjanak az egészségügy és szociális szféra után prioritást az oltási rendben.

Mindig azt a választ kapták, hogy a tanárok várjanak, majd az életkoruknak megfelelően sorra kerülnek. Március 6-án ismételten kérték nyílt levélben a tanárok oltásának elrendelését.

A PDSZ nagyon aggályosnak tartja, hogy kőbe lett vésve, hogy április 19-én kezdődik az oktatás. Ravasz elmondta, hogy a pedagógusok körében 84 százalékos az oltási hajlandóság egy márciusi felmérésük alapján.

A regisztrációban nem szerepel, hogy kinek mi a foglalkozása, de az elektronikus szolgáltatótérben az intézmények regisztrálták az alkalmazottaikat, amire egyébként már novemberben felkérték őket. A privát és intézményi regisztrációt kell összefésülni, így derül ki, pedagógusként ki jogosult az oltásra.

Folyamatosan kértek adatokat az intézmények átfertőzöttségéről, de soha nem kaptak – Ravasz szerint ha már ez a regisztráció megtörtént, akkor pár kattintással meg lehetett volna oldani.

Gulyás Gergely szerint a PDSZ úgy viselkedik, mint egy ellenzéki párt – erre Ravasz úgy reagált, hogy a PDSZ egy ágazati alapon szerveződő érdekvédelmi szervezet, közös céljuk, hogy az oktatás jól működjön. Szerinte nem csak szavakban, tettekben is meg kellene felelni a jövő nemzedék érdekeinek és oktatásának.

Mindig felajánlják a segítséget, de a kormány nem kér belőle, szerinte ezek okozzák a feszültséget, valamint az, hogy a kormány nem bírja a kritikát.

Ravasz Ágnes azt is elmondta, hogy ő maga már korábban regisztrált, a PDSZ oldalán is biztatták a pedagógusokat erre.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: