Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ismét beérett a Fidesz gyűlölet politikája. Húsvét nagypéntekének hajnalán darabokra zúztak egy szorbot Ferencvárosban, ami az amerikai Black Lives Matter emberjogi mozgalomnak átitatott volna emléket 2 hétre.

Április elsejétől láthatóak a Ferencvárosi Önkormányzat public art pályázatának nyertes munkái a IX. kerületben. A beküldött pályaművek közül hat alkotást állít ki az önkormányzat. A nyertes pályaművek április 1. és május 24. között lesznek kiállítva. Ennek a művészeti akciónak az egyik szobra a nagy vihart kavart Black Lives Matter szobor.

A szobor ellen már január óta hergel a Fidesz és az Orbán-párt propaganda média. Fideszék fő megmondó embere, Bayer Zsolt  is a szobor ledöntését helyezte kilátásba. A gyűlölet keltésnek meg is lett az eredménye: húsvét nagypéntekre darabokra zúzták a szobrot.

A hullámok már tegnap elindultak. A Mi Hazánk  keresztet állított Ferencvárosban a BLM-szobor átadása előtt, majd a Légió Hungária és a Mi Hazánk berkeiből érkezett tiltakozók az Azonnali tudósítása szerint egyszerűen bedeszkázták a szivárványszínű szobrot, így azt nem is lehetett látni.

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) felszólította Ferencváros polgármesterét, hogy tüntesse el az amerikai Black Lives Matter mozgalmat szimbolizáló, csütörtökön felállított szivárványszínű szobrot a közterületről.

S megérkezünk oda, hogy húsvét nagypéntekének hajnalára a szobrot ledöntik. Hatalmas öngól. Mindenki tudja, hogy Jézus nagypénteki keresztre feszítése után – a harmadik napon, vasárnap feltámadt.

A gyűlöletnek nincs esze, egy se volt ezek között, aki mondta volna, hogy gyerekek kapjunk már az agyunk, hát pont úgy viselkedünk, mint cirka kétezer éve a Jézus ellen hergelt tömeg. Majd megtörtént a keresztre feszítés, jelen esetben a szétzúzás.

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: