Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szokás szerint a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában beszélt Orbán Viktor. A miniszterelnök kiemelte, hogy megfelelő ütemben zajlik az oltakozás Magyarországon, ennek köszönhetően húsvét után egy-két nappal elérhetjük a 2,5 millió beoltottat, amely egyben azt is jelenti, hogy az előre rögzített módon kinyithatnak a boltok és a szolgáltatószektor.

Beszélt továbbá arról is, hogy jövő hét péntekre minden regisztrált 65 év felettit beolthatnak Magyarországon és eljöhet az a pont is, amikor több lesz a rendelkezésre álló vakcina, mint ahány fő oltásért regisztrált.

Utóbbi miatt vizsgálják annak lehetőségét, hogy megkezdődhessen az oltás a 16-18 évesek körében is, illetve kaphassanak kedvezményeket azok, akik már felvették az oltást.

Ha sikerül elérni a 3,5 millió beoltottat és sikerül megfékezni a halálozások számát, valamint elkezd csökkeni az új fertőzöttek száma, vagyis elérjük az „átbillenést”, akkor adhatunk-e könnyítéseket a beoltottaknak, védetteknek. Utóbbi azért lenne lényeges, mert fontos motivációt jelenthet azoknak, akik még nem oltották be magukat.

Jelenleg 3,7 millió főnél tart a regisztráltak száma – jelentette ki Orbán Viktor. Hozzátette, fontos azt tudnunk, hogy a 65 év feletti regisztráltak aránya magasabb, mint általában. Ez azért is fontos, mert ők a leginkább veszélyeztetett korcsoport. Akik regisztráltak, már 81%-ot be is oltottunk.

Ma már csak 256 ezer olyan 65 év feletti van, aki regisztrált, de még nem kapta meg az oltást. Ha minden rendben halad, akkor a következő adásban már arról számolhatok be, hogy minden regisztrált 65 év feletti megkapta az oltást – jelentette ki Orbán Viktor.

A miniszterelnök kiemelte, nagy baj is lehet a húsvétból, éppen ezért be kell tartani a szabályokat.

Orbán Viktor szokás szerint ismertette a legfrissebb járványügyi adatokat a hivatalos tájékoztató portálon történő megjelenés előtt, így kiderült, hogy az új fertőzöttek száma meghaladta a 9000-et és elhunyt 260 honfitársunk az elmúlt 24 órában.

Jelenleg a beoltottak száma meghaladja a 2,16 milliót. Április 4-e lehet az a pont, az az időpont, amikor elérjük majd a 2,35 millió beoltotta.

Húsvét után egy-két nappal pedig meghaladjuk majd a 2,5 millió beoltott főt. Ez egyben azt is jelenti majd, hogy kinyithatnak a boltok és szolgáltatószektor, illetve életbe lép a négyzetméteralpú korlátozás.

A miniszterelnök hangsúlyozta, április 13-ával záruló héten meghaladjuk a 3 millió beoltott főt. Ez egy újabb lépéshez ad lehetőséget, hogy közelítsük a korábbi életünkhöz. Egy hétre rá pedig a 3,5 milliót, vagyis fel fognak gyorsulni az események.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: