Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Tegnap este 18 óra körül váratlanul publikálásra került a Partizán dokumentumfilmje a freeSZFE mozgalom egyetemfoglalásáról, amelyet Hatala Noémi rendezett és a blokád előtti hetektől kezdve dolgozza fel az egyetemen zajló történéseket, egészen az azt követő egy hónapig.

2020-ban a magyar kormány kilenc állami egyetem alapítványi működésbe helyezését jelentette be. Az egyetemek közül, a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) vette fel a harcot az erőszakos politikai hatalomátvétellel szemben.

A Hülye fiatalság címen futó másfél órás dokumentumfilmből kiderül, hogyan született a mozgalom himnuszának is tekinthető Titkos egyetem című dal, vagy hogy hogyan szervezték meg a Színművészeti Egyetem hallgatói az ellenállást.

A filmet a Partizán nem a tervezett időpontban mutatta be, mivel kisebb nézeteltéréseik akadtak a filmben szereplő diákok egy részével, akik nem adtak személyes hozzájárulást arcuk szerepeltetéséhez. Bár a probléma feloldásáról publikus információ nem érkezett még, a megjelenésből arra lehet következtetni, hogy sikerült elrendezni a nézeteltéréseket.


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: