Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Míg az üzletekben négyzetméter alapú korlátozásokat tervez a kormány, addig egy átlagos iskolai tanterem 40 négyzetméteres, ahol 25 vagy akár 35 gyerek van együtt – figyelmeztet a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke, aki szerint így az osztálytermekben nem lehet tartani a biztonságos távolságot, ráadásul a maszk viselése sem kötelező. A Szülői Hang Közösség képviselője szerint bár a szülők kimerültek, csak akkor szabadna visszatérni az iskolákba, amikor az teljesen biztonságos.

A Szülői Hang Közösség képviselője, Miklós György szerint egy széles körű tesztelés segíthetné az újranyitást, ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy a szülők többsége még nincs beoltva, ezért nem kellene erőltetni a visszatérést.

„Az, hogy előre kitűzték a nyitásnak az időpontját, jó előre, azt nem tartom jó ötletnek. Mi azt szeretnénk, hogy éppen aktuális fertőzési adatok alapján olyan időpont legyen kihirdetve, amikor biztosan tudjuk, hogy biztonságos visszamenni az iskolába” – nyilatkozott Miklós.

Ugyanakkor hozzátette, hogy sok szülő ki van már merülve, sokan a szabadnapjaikat is felhasználták, hogy otthon tudjanak maradni gyermekükkel.

Kerestük az Emberi Erőforrások Minisztériumát is, többek között azt szerettük volna megtudni, hogy újraindítás esetén a négyzetméter alapú korlátozások mintájára terveznek-e az iskolákban valamilyen létszámkorlátozást, de egyelőre nem válaszoltak.

Pedagógusok szakszervezetei is megszólaltak az ügyben: „Több pedagógust nem szabadna a koronavírus miatt elveszíteni” – hangsúlyozta a PSZ alelnöke, Totyik Tamás.

„69 halálos esetről tudunk jelenleg, ez nagyon magas érték…” – mondta Totyik. Hozzátette: jelenleg 40 négyzetméteres egy átlagos tanterem, itt általában 25-35 gyerek van együtt – itt nem lehet tartani a távolságot, és jelenleg a maszkviselés sem kötelező.

„2020. augusztus 12. óta javasoljuk a kormánynak a hibrid oktatás bevezetését, alsó tagozatban az osztályok létszámának megfelezését, még így sem tartható be a szociális távolság, de már ez is nagyban csökkentené a kontaktusok számát” – fejtette ki Híradónknak.

A szakszervezet alelnöke hozzátette: a jogszabályok szerint az egy tanulóra jutó négyzetméter alacsonyabb, mint a börtönökben fogvatartottak esetében.

A PDSZ szerint az oltás rendben halad, de a szakképzésben dolgozók közül még mindig van, aki nem kapott behívót.

Komjáthy Anna, a PDSZ országos választmányának elnöke elmondta, hogy számukra kiderült az, hogy ezek a dolgozók nincsenek benne abban a rendszerben, ezért a második hullámban, tehát húsvét után lesznek behívva.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: