Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A pedagógus szakszervezet felmérése szerint nagy többségben vannak azok a tanárok, akik nem szeretnének visszatérni a „jelenlétinek” hívott munkavégzéshez, tehát ellenzik az Orbán döntését, hogy ki akarja nyitni az iskolákat április 19-én.

Az április derekára időzített intézménynyitásnál sok szempontból is felmerül, hogy nem szavatolható a munkavállalók, diákok, gyerekek (és családjaik) biztonsága – állítja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), amelyik egyből kampányt is indított, hogy megakadályozza az iskolák április 19-re tervezett újranyitását.

A PDSZ azt mondja, a tanárok akarata szerint jár el, ugyanis egy felmérése szerint nagy többségben vannak azok, akik nem szeretnének visszatérni a „jelenlétinek” nevezett munkavégzéshez alig egy hét múlva.

Kötelességünk is megtagadni a munkavégzést, ha a gyermekek, diákok egészsége, biztonsága nem szavatolható– olvasható a szervezet oldalán, ahol azt is kiemelik: természetesen nem magát a munkavégzést tagadják meg, csak a fizikai jelenlétet, hiszen digitális munkarendben továbbra is a munkáltató rendelkezésére állnak.

A PDSZ úgy véli, hogy az intézményrendszer április 19-i startja nem csak azért kockázatos, mert a frissen beoltott nevelési-oktatási dolgozók védelme még nem alakulhatott ki a nyitás időpontjára. Hanem azért is, mert a variáns sokkal gyorsabban terjed a gyerekek, fiatalok körében.

“Ezért sem javasolják vezető járványügyi szakemberek a nevelési-oktatási intézményrendszer április 19-i nyitását” – írták. A PDSZ szerint mindezt úgy lehet megakadályozni, hogy ha a teljes vagy egy fél nevelőtestületek összefogva levelet írnak az intézményeknek és vezetőiknek.

A szövegben az áll, hogy “a gyermekekkel és munkatársainkkal való kontaktussal járó nevelő és oktatómunkára vonatkozó utasítás végrehajtását megtagadjuk, egyúttal bejelentjük, hogy digitális munkarend keretén belül, illetve kontaktussal valamint annak veszélyével nem járó munkavégzésre továbbra is rendelkezésre állunk”


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: