Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádióinterjújában újabb részleteket árult el a nyitásról

Háborús állapotok vannak most Magyarországon Orbán szerint, ilyet még nem láttunk, a nagyszüleink beszéltek ilyenről, meg filmekben látni ilyet. Itt csak jegyrendszer nem történt meg, azon kívül szinte minden: halottak, lélegeztetőgépek, minden, mondta.

Ami most pusztít, az a brit variáns. Agresszivitását, pusztító erejét tekintve jóval erősebb, mint az egy évvel ezelőtt megismert vírus, már a tűzereje, mondta Orbán Viktor az interjú elején.

Szuronyhegyre kell tűzni, meg kell semmisíteni, az elzárás csak lassítani tudja a terjedését. Megsemmisíteni csak vakcinával lehet, mondta.

Szakértői vélemények szerint akkor lesz béke, ha a vírust az oltásokkal sikerült legyőzni, mondta Orbán. Ehhez kellenek emberek, akik be akarják magukat oltatni, csütörtökön átlépte a négymilliót a regisztráltak száma, ez jó hír a miniszterelnök szerint.

Kampányt indítanak a regisztrálás népszerűsítésére, erre mindenféle híres embert felkértek.

Május első hete után meglépjük az ötmillió beoltottat, május közepére elérjük a hatmilliót, harmadik hetére a hétmilliót. Június elejére nyolcmillió felnőttkorú állampolgárból hétmillió megkaphatja az oltást. Orbán viszont attól tart, ennyi regisztrált nem lesz.

A miniszterelnök azt mondta, a nemzeti konzultáció világosan megmondta, hogy a lépéseknek milyen sorrendben kell történniük. Eszerint, először az iskolákat kell kinyitni, aztán az éttermeket, szállodákat, utána a jeggyel látogatható kulturális és sportrendezvényeket, mozikat, konditermeket, “ez a sorrend”. Hogy ponzosan mit, melyik héten, melyik napon lehet megtenni, azt az oltások száma határozza meg – tette hozzá.

A miniszterelnök lépésről lépésre felsorolta a nyitási menetrendet a reggeli rádióinterjújában: ha elérjük a 4 millió beoltottat – a reményei szerint május elejére -, a védettséggel rendelkezők mehetnek koncertre, moziba, futballmeccsre, szállodába, konditerembe.

A kormány úgy döntött, hogy bár április 19-től kinyithatnak az iskolák, de nem érdemes néhány napra kinyitni, így egyszerűbb, ha május 10-én nyitnak ki a középiskolák.

Csak írásbeli érettségi lesz, az lesz, mint tavaly. Hamarosan részletezik a szabályokat.

Nem kapott még konkrét választ arra, hogy a 16-18 évesek kaphatnak-e oltást, mondta, erről még nem döntöttek.

Magyarország viszonya az oltáshoz egyébként sokkal nyitottabb, mint más európai országban Orbán szerint, ha valamire a szakemberek azt mondják, hogy jó, azt elhisszük, alig van oltásellenes mozgalom a szülők körében.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: