Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A kórházak 2021. első 2 hónapja alatt 6 havi adósságot halmoztak fel, csak januárban 11 milliárdot. Emiatt nem fizetik ki a kórházi beszállítókat, ezzel pedig több tízezer család megélhetését veszélyeztetik.

A magyar kórházi rendszert 4500 kis- és közepes vállalkozás látja el eszközökkel és szolgáltatásokkal, ebben az élelmiszer-ellátástól a komoly berendezésekig minden benne van. Ebből következik, hogy több tízezer család megélhetése függ a kórházi rendszer kifizetésétől – mondta Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára az ATV Startban.

A tavalyi adósságrendezést követően a kórházak 2021 első 2 hónap alatt 6 havi adósságot halmoztak fel. Az elmúlt egy évben az egészségügyi kormányzat többször is leállította az elektív, azaz halasztható műtéteket, ami azt jelenti a kórházi-orvostechnikai beszállítóknak, hogy egy elég jelentős rendelésállomány-csökkenést szenvedtek el, és erre jött még az, hogy a kórházak leállították a kifizetéseket.

Januárban 11 milliárddal nőtt a kórházi adósság, ez is történelmi mértékű. Bár átalakult az egészségügyi ellátás struktúrája, az alulfinanszírozás megmaradt, a cégeknek pedig az életük függ attól, hogy megkapják a jogos követeléseiket.

A cégek első sorban a fejlesztéseiket fogják vissza, kénytelenek voltak hitelt felvenni. A kormány a nyitást tervezi, ezért felhívják a figyelmet arra, hogy minden ágazatot máshogy lehet segíteni, náluk az a segítség, ha ezek a jogos követeléseiket kifizeti a kormány.

A kórházigazgatók egyszerűen elmondják, hogy nem tudnak fizetni az orvostechnikai cégeknek. A beszállító cégeknek az lenne a jó, ha újraindulnának az ellátások. Rásky szerint 100 ezres nagyságrendű az érintett alkalmazottak és családjaik száma.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy ez Orbánék járványkezelése. Álljanak helyt a kórházak, csak épp a számlákat nem fizetik, bezzeg ha a fociról van szó…


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: