Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Karácsony Gergely az RTL klubnak nyilatkozva azt mondta, ha nem épül meg a Diákváros, lemondjuk a 2023-as atlétikai világbajnokságot- írja a Népszava

A főváros minden lehetséges eszközzel blokkolni, lassítani fogja a kínai egyetem építését, abban bízva, hogy 2022-ben egy új kormány le is állítja azt.

Ha nincs Diákváros, akkor élesen felvetődik a kérdés: van-e atlétikai világbajnokság – közölte az RTL Híradóval hétfőn Karácsony Gergely főpolgármester. Az ellenzéki politikus szerint a főváros egyszerűen meg tudja akadályozni, hogy Budapesten rendezzék meg a 2023-ban tervezett versenyt.

Így:„Ír egy e-mailt az atlétikai Világszövetségnek, hogy nem kíván Budapest atlétikai világbajnokságot rendezni.”

Karácsony Gergely főpolgármester szerint ugyanis hiába ígéri a kormány, hogy a Diákváros is megépül, ha a kínai egyetem a méreténél fogva kiszorítja azt. ezzel az atlétikai világbajnokság sorsa is kétségessé vált.

Arról a Direkt36 számolt be a múlt héten, hogy egy kiszivárgott minisztériumi előterjesztés alapján a budapesti Fudan Egyetem 540 milliárdosra becsült építése jelentős részben kínai alapanyagokból, kínai munkával, kínai hitelből valósulna meg, amit nagyrészt Magyarország állna. Mint írták, az építkezéshez 450 milliárd forint értékű hitelt venne fel a magyar állam a Kínai Fejlesztési Banktól 10-15 éves futamidővel. A hitelt teljes egészében a magyar állam fizetné vissza a vagyonkezelő alapítványon keresztül.

Azt pedig a Népszava derítette ki korábban, hogy a kormány az új Atlétikai Centrummal átellenben, a Kvassay-híd túloldalán lévő Nagyvásártelep környéki területet, a Budapest Diákváros – Déli Városkapu Fejlesztési Program helyszínét adná át a kínai egyetem budapesti campusának.

A telkeket 821 millió forintért vásárolják meg hozzá.  Karácsony Gergely minderről most azt mondta: „minden lehetséges eszközzel blokkolni, lassítani fogják a kínai egyetem építését, abban bízva, hogy 2022-ben egy új kormány azt le is állítja”.

Az RTL Híradó megjegyezte, Ferencváros önkormányzata sem támogatja a Fudan egyetem építését, és a fővároshoz hasonlóan a Diákváros megépítéséhez ragaszkodnak. Felidézték, hogy Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt heti Kormányinfón azt mondta: a kettő nem zárja ki egymást.

Szerinte az a döntés, hogy a világ egyik elitegyeteme Magyarországon jelenjen meg, legyen itt, folytasson oktatási tevékenységet, az „nemhogy nem áll szemben a Diákvárossal, hanem értelmet ad annak”., A kormány is hasonló tartalmú választ küldött, ám Karácsony Gergely „fenyegetésére” nem reagáltak.


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: