Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Falus Ferenc szerint nem ilyenkor kell nyitni, amikor a legrosszabb a helyzet. A volt országos tiszti főorvos szerint jelenleg azok az intézkedések, amelyeket a kormányzat nyitásként kommunikál, nagy kockázatot jelentenek. Azt, hogy a felső tagozatosok hétfőn még nem mennek vissza az iskolákba, jó döntésnek tartja, de szerinte az óvodák nyitásával is várni kellene.

 

Falus Ferenc az ATV Start című műsorában azt mondta: lehetne ugyan az oltások számához kötni a nyitást, de itt az a kérdés, hogy ez a szám milyen arányban van a ténylegesen védettek számával. Ráadásul ha csak az oltásokat nézzük, akkor van még 7 millió ember, aki nem kapott vakcinát, közöttük pedig továbbra is nagy mértékben pusztíthat a járvány.

A halálozási számok még mindig magasak, ezzel kapcsolatban a szakember azt mondta: tavaly februárban elkezdték a felkészítést, hogy a Covid-osztályokon milyen ellátásnak kell lennie, ez azonban megszakadt, nincs egységes ellátási protokoll, a tavaly novemberi megkésett korlátozások miatt pedig túlterhelődött az egészségügy. Falus Ferenc szerint emellett nem voltunk felkészülve a mutánsokra sem, amelyek sokkal súlyosabb megbetegedést képesek okozni.

A volt országos tiszti főorvos felhívta a figyelmet, hogy a kórházi fertőzések száma eddig is magas volt a hazai intézményekben, most ez is nyilván sokkal magasabb, ráadásul a magyarok egészségi állapota is rosszabb, mint egy sor környező országban, és ez is hozzájárulhat az itthon tapasztalható magas halálozási számokhoz.

Mint fogalmazott, a tavalyi első hullámnál alapvetően a lezárásnak és az otthonmaradásnak köszönhetően sikerült elnyomni a járványt, és ma már tudjuk, hogy ez nem kötődött például a BCG-oltásokhoz, mint azt korábban gondoltuk. Falus Ferenc úgy látja, most az emberek kevésbé tartják be a korlátozásokat, egy áruházban például azt tapasztalta, hogy a kasszánál „egymás nyakában” állnak az emberek.

A szakember szerint tegnap volt az első olyan nap, amikor az aktív fertőzöttek száma csökkent, viszont szerinte pont nem ilyenkor kellene nyitni, amikor a legrosszabb a helyzet, még ha reménykedünk is, hogy mostantól kezdve lefelé mennek majd a számok. Pillanatnyilag azok az intézkedések, amelyeket a kormány lazításnak nevez, nagy kockázatot jelentenek, Falus Ferenc tart attól, hogy ha nem vigyázunk, a járvány csökkenésének üteme lassul.

 

A volt országos tiszti főorvos Orbán Viktor tegnapi bejelentésével kapcsolatban úgy fogalmazott: szerencsére a kormány néha hallgat a tanácsadóira, és módosít az elképzelésein. Szerinte az, hogy a felső tagozatosok csak májusban, a középiskolásokkal együtt térnek vissza az iskolákba, jó módosítás, ugyanakkor talán az óvodák nyitásával is várni kellene.

Az oltási regisztrációs rendszerre kitérve azt mondta: Magyarországon ez a regisztrációs rendszer „több bajt csinált, mint hasznot”, a kettős állampolgárok és a taj-számmal nem rendelkezők regisztrációját például ugyanis nem engedi át.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: