Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Ha Karácsony Gergely vállalja a miniszterelnöki jelölést, akkor az LMP őt fogja támogatni, és nem állítanak saját jelöltet. Erről Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke beszélt az ATV Egyenes Beszéd műsorában.

Schmuck ezt azzal indokolta, hogy zöld miniszterelnököt akarnak támogatni, és nem akarják megosztani a zöld szavazókat. Bíznak benne, hogy Karácsony el fogja vállalni a jelöltséget, Schmuck szerint erre jó esély van.

Schmuck az interjúban Rónai Egonnak azt mondta, hogy 15-18 országgyűlési képviselőjelöltben gondolkodnak, ennyit szeretne az LMP indítani. Az LMP a közvélemény-kutatások szerint két százalékon áll, ennyit mért nekik legutóbb a Republikon és Závecz is.

Jelenlegi állás szerint Karácsony Gergely miniszterelnök jelölést a Párbeszéd és az MSZP mellett már LMP is támogatja az előválasztáson.

Már a Jobbik is bejelentette, hogy elindulnak az ellenzéki előválasztáson, a párt Jakab Pétert indítja. A Momentum is önálló jelölt áll versenybe Fekete-Győr András miniszterelnök-jelölését támogatják.

Civil jelöltkén elindul Márky-Zaj Péter, Hódmezővásárhely polgármestere és Pálinkás András, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke is az előválasztáson.

A DK még hivatalosan nem döntött, de  borítékolhatónak látszik, hogy Dobreve Klára mögé fognak felsorakozni.

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: