Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Baranyi Krisztina, Ferencváros ellenzéki polgármestere Facebookon jelentette be, hogy népszavazást kezdeményez a kínai egyetem ügyében.

A fővárosi közgyűlés tagjaként és Ferencváros polgármestereként helyi népszavazásokat kezdeményezek a Fudan ügyében- írja Baranyi Krisztina facebookon.

„Magyarország Kormánya nem kíván olyan fejlesztéseket végrehajtani Budapesten, amit Budapest felelős vezetői nem akarnak. Kérjük a közgyűlést, hogy hozzon egyenként döntéseket és mondja azt, hogy ez kell, ez nem kell”

A 2019-es elsöprő ellenzéki győzelem után mondta ezt a miniszterelnök és létre is jött a Budapesti Közfejlesztések Tanácsa, ahol a Kormány által tervezett nagyberuházásokról születnek a Fővárossal közös döntések.

Itt lett széleskörű, a budapestiek által is jóváhagyott felhatalmazása a Diákvárosnak, vagy az atlétikai világbajnokság megrendezésének. Mindezeknél nagyságrendekkel nagyobb beruházás a kínai Fudan egyetem kampuszának a megépítése.

Erről nemhogy közös döntés nem született, de el is titkolták előlünk az erről szóló államközi megállapodást, a tervek részleteit, a helyszínt, a finanszírozási konstrukciót, mindent- szögezi le Baranyi.

A helyszín pedig Ferencváros páratlanul szép Duna-parti területe, ahová eredetileg a Diákváros északi részének épületeit – irodákat, üzleteket, kávézókat, lakásokat terveztek a Mesterterv készítői.

Csakhogy annak a 13 hektáros területnek, ahol megépülne a Fudan Egyetem, több mint a fele Ferencváros tulajdonában van és a Főváros is rendelkezik itt némi ingatlantulajdonnal.
Vagyis ezeket az ingatlanokat át kellene adnunk erre a célra- hívja fel a figyelmet Ferencváros polgármester.

Az a felhatalmazás, ami alapján ezt megtehetnénk, nem született meg. Ehhez Budapest és a ferencvárosiak beleegyezése is kell. Ha máshogy nem megy, népszavazás döntsön arról, hogy odaadjuk-e Ferencváros vagyonát egy magánegyetemnek, amelynek költségeit még az unokáink is fizetni fogják.

Amíg nem születik felelős, közös döntés arról, hogy a Fudan megépülhet ebben a városban, Ferencváros nem fog semmilyen vagyonelemet ennek a projektnek a rendelkezésére bocsátani. Ezért a fővárosi közgyűlés tagjaként és Ferencváros polgármestereként helyi népszavazásokat kezdeményezek a Fudan ügyében- zárja sorait Baranyi Krisztina.

Orbánék most pácban vannak, ugyanis helyi népszavazást a helyi önkormányzat képviselő testülete írhat ki.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: