Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Péntek este a kormány úgy módosította Fürjes Balázs kormánybiztosi kinevezését, hogy kikerült a portfóliójából a Budapest Diákváros projekt és a Fudan Egyetem építésének koordinálása. Az erről szóló kormányrendelet szerint ezt a feladatot hétfőtől már Palkovics László miniszter látja el.

Két kormányrendelet is megjelent éjszaka a Diákvárossal kapcsolatban a Magyar Közlönyben, Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával. Az egyikben kvázi lefejezik Fürjest.

Pedig Fürjes egész héten lelkesen vetette bele magát a projektek körüli vitákba. Tíz napja a Direkt36 cikkéből derült ki, hogy a 12 ezer magyar egyetemista elszállásolására tervezett Diákváros területéből venné el a helyet a kínai Fudan Egyetem kampusza.

Mindezt úgy, hogy a kínai egyetem építését egy kínai vállalat végezné kínai anyagokból, kínai dolgozókkal, ráadásul minderre a magyar állam még egy 450 milliárd forintos kínai hitelt is felvenne, valamint a kampusz építéséhez az ingatlanokat a magyar állam biztosítja.

Az erről szóló előterjesztést pedig éppen az a Palkovics László készítette elő, aki most kormánybiztosként átvette a projektet Fürjestől.


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: