Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Hat ellenzéki párt egy közös közleményben arra szólítja fel a kormányt, hogy vonja vissza az óvodák és iskolák hétfői kinyitásáról szóló döntést, melyben azt írják ne “teltházas focimeccseket kergető álmok miatt” döntsön a kormány az iskolák és óvodák megnyitásáról

Közös közleményben reagált a szövetségre lépett hat ellenzéki párt Orbán reggeli interjújára. Hétfőn kinyitnak az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatai, Orbán szerint meg kellett tenni ezt a lépést, hogy a szülők mihamarabb vissza tudjanak térni a munkába. A miniszterelnök péntek reggel elismerte a Kossuth rádióban, hogy mindig nehéz újraindítani az iskolákat, mert van, aki már dolgozni szeretne, más pedig még ellenzi a nyitást. A döntésnél figyelembe vették a bölcsődékben tapasztaltakat és a kórházi adatokat is.

A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben azt írja, hogy a kabinet a jövő hétfőtől több százezer óvodást, alsó tagozatos diákot, szülőt és tanítót tesz ki a koronavírus harmadik, és eddig legveszélyesebb hullámának.

Ha úgy nyitnak ki az óvodák és iskolák, hogy a pedagógusoknak még nem megfelelő a védettségi szintjük, akkor sokkal nagyobb az esélye a vírus terjedésének, így a szülők is sokkal kitettebbek a fertőzésnek, mert sok esetben még nem kapták meg az oltást – jelentik ki a közleményben.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár szerint az a megoldás,  hogy az intézményvezetők engedélyezhetik a gyerekek távollétét, ha a szülők tartanak attól, hogy gyermekük az iskolából hazaviheti a vírust – emlékeztetnek.

Ez azonban hazárdjáték, Orbán Viktor miniszterelnök a tanárokra és a szülőkre hárítja a felelősséget – jelenti ki a hat ellenzéki párt.

Hozzáteszik, hogy a fertőzöttek és a halottak magas száma miatt a kormánynak kellene döntenie az online oktatás teljes körű fenntartásáról. Úgy fogalmaznak, hogy a kormányfő nem nyújt segítséget, csak a “magának megrendelt” közvélemény-kutatások alapján hozza meg járványügyi intézkedéseit.

A kormány az iskolák és óvodák megnyitásáról ne politikai alapon, vagy “teltházas focimeccseket kergető álmok miatt”, hanem az aktuális járványadatok alapján döntsön, azután, hogy minden azt kérő pedagógus megkapta a második oltást, és eltelt a védettség kialakulásához szükséges idő – összegzik véleményüket.

A telex.hu emlékeztet, hogy a hét elején jött ki egy felmérés, amiből az derült ki, hogy a tanárok nagy része fél a tantermi oktatástól, nem érezné magát és tanítványait biztonságban, ha vissza kell térni az iskolába.

Pedagógus-szakszervezetek, diákmozgalmak, szülői közösségek tiltakoztak a nyitás ellen, de csak részsikert értek el azzal, hogy a felső osztályosok digitális oktatását meghosszabbították május 10-ig.


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: