Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Az LMP társelnöke, Schmuck Erzsébet szerint a Fidesz a nemzet vagyonát játssza át vagyonkezelő alapítványoknak – írja az MTI.

 

Az ellenzéki politikus így fogalmazott: Orbán Viktor a koronavírus-járvány harmadik hullámának csúcsán ahelyett, hogy azzal foglalkozna, lakosságarányosan ne Magyarországon haljanak meg a legtöbben a világon, „soha nem látott támadást indított a közvagyon lenyúlására, a magyar emberek és a jövő nemzedék kifosztására”.

Az MTI szerint hozzátette: a közérdekű vagyonkezelő alapítványok kuratóriumaiba a „Fidesz hűbéreseit” nevezik ki, nem pozícióhoz kötik a tisztséget. Ráadásul a kuratóriumok 2022-ben az alapítói jogokat is megkapják, a kurátorok személyéről is döntenek majd.

Onnantól kezdve az államnak semmi beleszólása nem lesz az átadott értékek sorsába még akkor sem, ha a választók 2022-ben leváltják a Fideszt – mondta.

Közölte: eddig 31 ilyen vagyonkezelői alapítvány létrehozásáról döntöttek, melyekkel több ezer milliárd forintot „loptak el” a nemzeti vagyonból. Sajtóhírek szerint azonban olyan törvényjavaslatot nyújt be a kormány, ami további 29 állami tulajdonú céget ajándékoz majd a „fideszes alapítványoknak”.

Az LMP ezért felszólítja a kormányt, hogy hagyjon fel „a magyar emberek kifosztásával”, „álljon le a közvagyon szétlopásával” – mondta Schmuck.


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: