Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Behívta Palkovicsot a Nemzetbiztonsági bizottság a kínai egyetem miatt

 

A parlament Nemzetbiztonsági bizottsága meghallgatja Palkovics Lászlót a Fudan egyetemmel kapcsolatos titkosszolgálati kérdések miatt.

Az innovációs miniszter a Kínai Kommunista Párt ide költöző egyetemével kapcsolatos nemzetbiztonsági kockázatokat hétfőn a Hír Tv-ben annyival intézte el, hogy nem ért a titkosszolgálatokhoz, és egyébként szerinte ha bármelyik nagy ország titkosszolgálati tevékenységet akar végezni Magyarországon, „akkor ehhez nem kell neki egy egyetem, ezt meg tudja oldani számos más módon is”.

A bizottság ellenzéki tagjai, Stummer János, Molnár Zsolt és Ungár Péter az erről szóló közleményükben azt írták: „A Miniszter úrnak ebben az egy dologban bizonyosan igaza van, mert ha nem így lenne, akkor tudná, hogy ha egy egyetem a Kínai Kommunista pártközpont irányítása alatt áll, diplomata képzést indít Budapesten, nemzetbiztonsági szempontból ellenőrizhetetlen kapcsolati hálókat alakít ki, akkor az bizony nagyon komoly hírszerzési tevékenységre utal.

A Fudan Egyetem pont ilyen.” Hozzátették, hogy Palkovics szakértelmének hiányában nem bíznak benne, hogy a kérdéseikre választ kapnak, „de legalább a nemzetbiztonsági szempontból nagyon is valós aggályainkat megoszthatjuk vele, és talán benne is aggodalmat kelthetünk”.

Kormánybiztosként ugyanis Palkovics irányítja a projektet, amiben a kínai egyetem építését egy kínai vállalat végezné kínai anyagokból, kínai dolgozókkal, ráadásul minderre a magyar állam még egy 450 milliárd forintos kínai hitelt is felvenne, ami mellé a magyar állam még  100 milliárd forint támogatás is adna.


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: