Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A volt uniós biztos Balázs Péter az ATV-nek beszélt arról, hogy a Fidesz a szélsőjobboldali pártokhoz csatlakozott, ahova tartozik, mivel az ő politikájukat követi évek óta.

Úgy látja:könnyebb a helyzet, mint a strasbourgi Európai Parlamentben, mert itt egy frakcióban van a szélsőjobb.

A Fidesz szűrét kitették a mérsékelten konzervatív Európai Néppárt nagy pártcsaládjából. Ennek a közvetlen következményeit láthattuk az Európai Unióban, ahol napi szintű munka folyik, ott már nem vehetnek részt a CDU-val közösen tanácskozásokon.

De ennek a döntéseknek más szervezetekben is van következménye, hogy már nem tartozik a mérsékelten konzervatív pártok közé – magyarázta Balázs Péter, volt külügyminiszter és uniós biztos az ATV Startban.

Balázs szerint a Fidesz a szélsőjobboldali pártokhoz csatlakozott, ahova tartozik, mivel az ő politikájukat követi évek óta.

Könnyebb a helyzet, mint a strasbourgi Európai Parlamentben, mert itt egy frakcióban van a szélsőjobb – jegyezte meg a volt uniós biztos.

Balázs Péter szerint a „madarat tolláról, embert barátjáról” közmondásban összegezhető. A Fidesz ebben a közegben nagyon jól érzi magát, míg az Európai Parlament tagoltabb, választania kell két frakció között. Van ugyanis egy kevésbé radikális frakció, ahol a lengyel kormánypárt ül, és van egy a radikálisabbak, ahol például Marine Le Pen pártja ül.

Balázs Péter hangsúlyozta, hogy fontos az európai politikai szereplők, például Donald Tusk reakciója a döntésre, valamint az is, hogy a Fidesz milyen politikai erőkkel ápol napi kapcsolatot.

Az Európai Parlamentben a lengyel kormánypárt családjába könnyebben befogadnák a Fideszt, de Balázs szerint Orbán Viktor Salvinivel és a radikális szélsőjobbal is kacérkodik.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: