Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Kunetz Zsombor, egészségügyi szakértő szerint a kormány a napokban megosztott oltási táblázattal a járvány mellett beszélt és az oltásellenesek táborát erősítette. Kunetz úgy véli, a kormány fals metodika alapján készítette el a táblázatot.

Mint már ismert: a kormány a napokban közzétett egy táblázatot, melyben feltüntetik, hogy az itthon használt vakcinák beadása után hány megbetegedést és halálesetet regisztráltak.

A közleménnyel kapcsolatban Karikó Katalin, a BioNTech alelnöke is megszólalt, szerinte ugyanis félrevezető a táblázat, ezért ki is egészítette néhány információval, „amit sajnálatos módon lehagytak róla”.

Kunetz Zsombor, egészségügyi szakértő az ATV Start című műsorában azt mondta, „ez egy kásleri igénytelenséggel összerakott táblázat”: fals metodika alapján készült, számos tényt nem vesz tudomásul, és számos tényt megpróbál összemosni.

Szerinte a kormány nem is valós adatokkal dolgozott, ugyanis a külföldi szakirodalom nem mutat ilyen számokat. Ahogy a Koronavírus Tájékoztatási Központ – mint az a KSH-jelentésből kiderült – a halottak számát is megpróbálta kozmetikázni tavaly novemberben – mutatott rá Kunetz.

A külföldi adatokat ismertetve elmondta, hogy az Amerikai Népegészségügyi Központ szerint 88 millió beoltottra 74 haláleset jutott, míg Magyarországon 1,5 millióra 273. Arról, hogy az eltérés mögött – ahogy azt Orbán Viktor és Müller Cecília is elmondta – az állna, hogy nálunk más metodika alapján tartják számon a haláleseteket, Kunetz úgy vélekedett: a magyar járványkezelés nem néz szembe a tényekkel, hanem megpróbálja azokat úgy hajlítani, hogy az számára kényelmes legyen.

„Hazugság, amit Orbán Viktor mondott. Hazugság, amit Müller Cecília mondott” – jelentett ki a szakértő. Mint azt felidézte: a járvány elején ők maguk függesztették fel a boncolást, mely során meg lehetne állapítani a halál okát. Kásler Miklós utasítása szerint, akinek amúgy is volt olyan betegsége, amiben meghallhatott volna, akkor azt a betegséget kell a halál okaként megjelölni, a koronavírus-fertőzést pedig csak kísérőbetegségként.

A szakértő úgy fogalmazott: a magyar járványkezelés kapcsán gyakran felmerül a kérdés, hogy a kormány vajon „tényleg ennyire amatőr”, vagy van valami „tudatos hátsószándék” az intézkedéseik mögött. Kunetz szerint a kormány ezzel a mostani táblázattal sem a járvány ellen beszélt, hanem mellette: az oltásellenesek táborát erősítette. Úgy véli egyébként, hogy ha ez a táblázat igaz is lenne, akkor is „nagy baj” van, mert akkor viszont azonnal be kellene zárni az országot.

A terasznyitás kapcsán szerinte ugyancsak felmerül az amatőrizmus-hátsószándék kérdése.

Kunetz egyébként megérti azokat az embereket, akik a hétvégén a teraszokon megjelentek, már csak azért is, mert szerinte a legtöbbjüknek fogalma sincs arról, hogy valójában mi zajlik a kórházakban.

„És ez megint a kormány bűne” – tette hozzá. Arról, hogy mindez elindíthat-e egy negyedik hullámot, azt mondta: az sem biztos, hogy a harmadiknak vége lesz.


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: