Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Most három műszakban működnek a krematóriumok, és ilyen még nem volt Magyarországon. Ezt Bucsi László, a székesfehérvári megyei kórház igazgatója mondta egy videóban, és tart attól, hogy nemsokára elindul egy negyedik hullám.

 

Megtörte a csendet Bucsi László, aki Székesfehérváron a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatójaként dolgozik. A szakember a koronavírus-járvány jelenlegi állásával és a közeljövő kilátásaival kapcsolatban fogalmazta meg véleményét – számolt be róla az Egészségkalauz.

Bucsi László kifejezetten tart attól, hogy a közeljövőben Magyarországon kitörhet a koronavírus-járvány negyedik hulláma. A kórházigazgató elmondta: a kórházukba szombaton 7100 vakcina érkezett a tömeges oltáshoz, csakhogy a regisztráltak száma még a 3000-et sem éri el. „Az emberek nagy része még mindig nem tudja, hogy mi van” – fogalmazott Bucsi László.

A szakember arra is kitért, hogy múlt hét óta Fejér megye a Dunántúl legfertőzöttebb megyéjének számít, sőt országos viszonylatban is csak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében van jelenleg több koronavírusos beteg. Korábban 125 covidos intenzív ágyat jelöltek ki – folytatta Bucsi -, ezek közül két és fél hete már csupán kettő volt szabad.

Hűtőkonténert kellett bérelniük annak érdekében, hogy megfelelő, a kegyeleti szempontokat is szem előtt tartó módon tárolhassák a koronavírusban elhunyt betegek holttesteit, de két héttel ezelőtt ezek is megteltek. „Olyan Magyarország történetében nem volt még, hogy a krematóriumokat arra kérték, hogy három műszakban dolgozzanak” – hangsúlyozta a helyzet drámaiságát a főigazgató.

Bucsi László arról is beszélt, hogy szerencsére vannak biztató fejlemények is. Jelenleg úgy tűnik, a kapacitás elég lesz, mivel hosszú idő után először számottevő csökkenés állt be az osztályára érkező koronavírusos páciensek számában – ecsetelte a kórházigazgató.

Ugyanakkor Bucsi mindemellett őszintén tart attól, hogy amennyiben kitör a koronavírus-járvány újabb hulláma, az már olyannyira komoly lehet, hogy „elviszi a fél országot”. A koronavírus-járvánnyal szembeni leghatékonyabb fegyver a szakember szerint is a vakcina, épp ezért mindenkit azzal buzdít, hogy oltassa be magát. „Mindegy, hogy milyen vakcina. Segít a vakcina” – összegezte Bucsi László.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: