Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Demokratikus Koalíció elnöke május elsején arról beszélt: olyan világot teremtenének, ahol ha valaki teszi a dolgát, akkor magasra juthat.

Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalára feltöltött videójában azt mondta: most, az idei május elsején nem a sör meg a virsli hiányzik, hanem az együttlét. Most már második alkalommal nem tudunk együtt lenni.

Úgy fogalmazott: május 1. – ha akarjuk, ha nem – ontja magából az előző évszázad „kicsit kesernyés, savanyú illatát”, nehéz vele mit kezdeni, olyannyira, hogy a Fidesz szerinte már a 90-es években sem tartotta meg a május elsejei szokásos ünnepet. Van-e még létjogosultsága, baloldali ünnep-e május elseje? – teszi fel a kérdést a DK elnöke, majd meg is válaszolja: a párt szerint csak részben, mert „más is és több is annál”.

Gyurcsány szerint a harmóniáról, egyensúlyról szól leginkább, arról, hogy szociálisan is van-e közünk egymáshoz.

„Arról szól, hogy egy hazában egy nemzet tagjai élhetnek-e úgy, hogy valójában egy világ választja el őket, és most már nem a tulajdonosok és alkalmazottak világa, ez a korábbi konfliktusok választóvonala volt, hanem sokkal inkább a melós az alkalmazott, és a menedzser, a vezető, az igazgató világa, ez itt van közöttünk. Együtt akarjuk csinálni ezt a világot, benne Magyarországot, vagy kasztosodni fogunk? Ők meg mi, gazdagok meg szegények, tehetősek meg alulmaradók, ez a valóságos kérdés” – fogalmaz videójában a politikus.

Mint mondja, sok sorsot látott és tapasztalt, tudja, milyen a kétfajta élet. Azt ígéri: olyan világot teremtenek, ahol ha valaki teszi a dolgát, akkor messzire juthat.

Úgy fogalmaz: sokan gondolják úgy, hogy újra kell osztani a vagyonokat és a jövedelmet, a DK szerint van helye ennek a vitának, és egy idő után van helye annak, hogy ebben lépéseket tegyenek.

„A brutálisan nagy vagyonokat miért nem adóztatjuk meg?” – kérdezi a DK elnöke. Hangsúlyozza: a demokratikus ellenzék közösen azért fog küzdeni, hogy új világot teremtsen, egy szabadabb, európaibb, polgáribb világot.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: