Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Hivatalosan is bejelentették, azt amit azért már lehetett sejteni, Dobrev Klára a DK miniszterelnök-jelöltje

Vasárnap délután hivatalosan bejelentették, hogy Dobrev Klára, a párt EP-képviselője lesz a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje az előválasztáson. Dobrev arról beszélt, hogy mindenki életében vannak olyan döntéshelyzetek, amelyek előtt nem szabad azzal foglalkozni, ki mit mond, alkalmasnak tartják-e erre vagy arra a feladatra, hanem valahol belül, saját magában kell éreznie azt, hogy meg akarja és meg tudja csinálni ezt a feladatot

“Az én életem is egy ilyen válaszúthoz érkezett, amikor a DK elnöksége arra kért fel, hogy legyek a DK miniszterelnök-jelöltje az előválasztáson. Döntöttem, kedves barátaim, készen állok, és talán még soha semmire nem álltam ennyire készen egész életemben, mint a most előttünk álló időszakra” – fogalmazott.

Dobrev hangsúlyozta: készen áll arra, hogy a DK, a Momentum, a Jobbik, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP támogatásával “együtt visszavegyük hazánkat”, amit a Fidesz elvett, és egy új, európai köztársasági korszak köszöntsön Magyarországra.

 

Mint mondta, a következő kormányra tengernyi feladat vár. Vissza kell vinni hazánkat a történelem főutcájára, ezt a mi tájunkon úgy hívják, hogy Európa. Mi, magyarok európaiak vagyunk minden ízünkben, és Orbán Viktor ebből a sok ezer éves történelmi, kulturális, nyelvi hagyományból akar kirángatni minket, és valahol Oroszországhoz vagy Kínához kötni – tette hozzá.

Dobrev bátorítani szeretné az embereket, hogy vegyenek részt a közügyekben, szerveződjenek szabadon, legyenek partnerei az új kormánynak. Úgy fogalmazott: megannyi kitalált ellenség után bekopogott egy valódi kihívás, amit már nem lehet plakátkampányokkal vagy jelszavakkal megállítani. “Nincs mit szépíteni: az önmagát 10 évig erősnek és kormányzóképesnek mutató hatalomról pár hónap leforgása alatt kiderült, hogy gyenge és kormányzásképtelen” – fogalmazott.

Hangsúlyozta: a vírus megmutatta, hogy a kormányzás mögött nincs szakértelem, tudás, és ma a Föld nevű bolygón nincs még egy ország, ahol lakosságarányosan többen haltak volna bele a vírusba, mint Magyarországon.

A kormánynak nem a kormányzásképtelenség a legnagyobb bűne, hanem hogy az elmúlt 10 évben módszeresen kettészakították a hazánkat kevesekre és sokakra. A kevesek a törvény felett álló közpénzből sok pénzt felhalmozó fideszes vezetők, a sokak pedig a keményen dolgozó, mégis egyre rosszabbul élő magyarok. A DK 5 éve bemutatta a Sokak Magyarországa programot, ez ma aktuálisabb, mint valaha – mondta Dobrev Klára.

A DK miniszterelnök-jelöltje arról beszélt: az ellenzéki összefogás 2019-ben “elzavarta a keveseket”, és ezt fogja tenni a 2022-es választásokon is. Dobrev azt akarja, hogy a tisztességgel élő magyar sokak hozzászoktassák a fideszes elitet, a keveseket, hogy amit 2019-be éreztek, azt fogják érezni 2022-ben is.

Ennek a küzdelemnek lesz az első lépése az előválasztás, ami egy nagy közös élmény, ahol megmutatják, mi a különbség demokraták és akarnokok között. Az előválasztás egyszerre jelenti az emberek beleszólását a politikába, egyszerre szól versenyről és bajtársiasságról is. Minden benne van, ami egy koalíciós kormányzás előkészítéséhez kell – mondta Dobrev.

Szerinte nem kell félni a versenytől, tisztességesen kell versenyezni. Nem kell félni a vitáktól sem, az ugyanis nem egyenlő a háborúskodással, annak hiánya az, ami háborúskodáshoz vezet.

Úgy fogalmazott: az emberek sokaságából egy olyan csapat lesz, ami egymásért átmegy tűzön-vízen. Az előválasztás után jövő áprilisban közös jelöltekkel fogják legyőzni a Fideszt, most arra kell válaszolni, milyen lesz az a világ. Dobrev szerint az összeomlott magyar államot kell először helyreállítani.

“Én pontosan tudom, hogy mire vállalkozom, és azért vállalkozom rá, mert ezzel foglalkoztam egész életemben” – jelentette ki.

A program, és szívügyekell szerezni 2022 után. A kormánynak meg kell hallgatnia az embereket, mielőtt dönt.

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: