Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Economist: Orbán tudja, hogy veszíthet és Karácsony lehet az igazi ellenfele
A lap egy hosszú véleménycikkben elemezte ki az elmúlt évek politikai átrendeződését, illetve az ellenzék összefogását Magyarországon.

A cikk felvázolta, hogy noha a Fidesz mindent megtesz, hogy megnehezítse az ellenfél dolgát, így is gondban lehet a jövő évi választásokon. Úgy fogalmaztak, hogy Magyarországon szabad választások vannak, de a feltételek egyenlőtlenek.

„Orbán veszíthet, és ezt tudja is” – írta a lap, és hozzátették, hogy erről árulkodik az egyetemek alapítványi átszervezése is. Krekó Péter úgy foglalta össze, hogy Orbán mélyállamot épít, amit akkor tesz valaki, ha nem biztos a dolgában.

Az Economist alapján a hvg.hu kiemeli, hogy nem is a győzelem lesz nehéz az ellenzéknek, hanem az úgynevezett orbántalanítás, mivel a kormány gondoskodott róla, hogy megerősítsék hatalmukat és gazdaggá tegyék a barátaikat. A rendszer lebontása pedig évekbe telik.

De nem egyedül a választási győzelem és a rendszer átalakítása a tét, hiszen a lap kiemeli, hogy Orbán milyen negatív hírnevet szerzett magának az EU-ban: gyakorlatilag egy útmutatót rakott össze autokratáknak.

Azt szintén aláhúzták, hogy több mint egy évtized után lehet valakinek esélye legyőzni Orbán Viktort, és erre Karácsony Gergely budapesti főpolgármester képes. Azzal azért mindezt kiegészítették, hogy a nagy kérdés, hogy Karácsony – aki még be sem jelentette az indulását – meg tudja-e szólítani az embereket a fővároson túl.


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: