Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Már fideszes polgármesterek is sürgetik az ingyenes parkolás eltörlését. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere szerint elérkezett az idő a jelenlegi szabályok újragondolására. Szita Károly, Kaposvár Orbán-párti polgármestere is hasonlóan vélekedik, reméli, hogy hamarosan eltörlik az ingyenes parkolást.

Az ingyenes parkolás eltörlését sürgeti Székesfehérvár fideszes polgármestere. Cser-Palkovics András az ATV Híradónak beszélt arról, hogy elérkezett az idő a jelenlegi szabályok újragondolására.

Székesfehérvár esetében 20-30 milliós a bevételkiesés havonta, a polgármester szerint azonban ennél is fontosabb, hogy az iskolanyitás hétfőn kezdődő, újabb üteme miatt a jelenleginél is nagyobb zsúfoltság lehet a közlekedésben, ha maradnak a jelenlegi szabályok.

A városvezető az ATV Híradónak úgy fogalmazott: „ma már mindegyik nagyvárosnak az az érdeke, hogy a jelenlegi szabályokat át lehessen gondolni, és felül lehessen vizsgálni, akár úgy is, hogy az önkormányzatok a jövőben maguk dönthessék el, hogy milyen módon szervezik meg a közterületi parkolást.”

Cser-Palkovics András elmondta: a legutóbbi kormányzati egyeztetésen a polgármesterek azt az ígéretet kapták, hogy amikor már látszanak az újraindítás lépései, akkor lehet napirendre venni az ingyenes parkolás eltörlését.

Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke is megszólalt az ingyenes parkolás kapcsán. Az ATV Híradónak azt mondta, hogy minden megyei jogú városnak okozott pénzügyi nehézséget az intézkedés. Kaposvár esetében összesen 240 millió Ft mínuszt jelentett. Szita azt mondta:

„nagyon remélem, hogy most, amikor egyre csökken a betegségszám, köszönhetően annak, hogy egyre többen oltatják be magukat, sor kerül az ingyenes parkolás feloldására. Most már úgy érzem, hogy nem lesz rá szükség.”

A polgármester ugyanakkor hozzátette: nem a polgármesterek, hanem a kormány és az Operatív Törzs dolga, hogy eldöntse, mikor engedi meg a járványhelyzet az intézkedés eltörlését.

Az ingyenes parkolást először tavaly tavasszal rendelte el a kormány, akkor csak júliusig. Majd novemberben újra kihirdették az ingyenességet határozatlan időre. Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármestere szerint Erzsébetvárosban óriási a káosz miatta.

A kerületvezető Gulyás Gergelyt és Fürjes Balázst is sétára hívta, hogy bizonyítsa: tarthatatlan a helyzet, meghívását azonban sem a miniszter, sem az államtitkár nem fogadta el. A VII. kerület havi 125-150 millió forinttól esett el az ingyenes parkolás miatt. Niedermüller Péter úgy fogalmazott: „most, amikor semmi mást nem hallunk, csak hogy hány millió beoltott van, és mindenhova lehet menni, az ingyenes parkolásnak semmi más oka nincs, mint az önkormányzatok sanyargatása.”

Politikai megfontolást lát a háttérben Terézváros polgármestere is, ahol összesen 650 milliós bevételkieséssel számolnak. Az összeg egy kerületi gigaberuházás, a Jókai tér felújításának költségeivel megegyező nagyságrend. Soproni Tamás szerint a kormány a 2019-es önkormányzati választás eredménye miatt áll most bosszút a kerületeken.


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: