Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ahogy Hír Hugó is beszámolt, a Partizán forgatott egy filmet a magyarországi ukrán nyugdíj és választási bizniszről. Nem kellett sokat várni, hogy a tényfeltáró film következő része is elérhető legyen.

A Partizán dokumentum filmjének előző részéből megtudhattuk, hogy jó biznisz a nyugdíj az ukrán-magyar határ mentén. Ráadásul a bizonyos polgármestereknek és a Fidesznek is jól jön, hiszen beindul választás napján a voksturizmus.

A most megjelent film részben újabb részletek derülnek ki. A film elején bemutatásra kerül, hogyan kaszálnak az ukrán embereken egyes polgármesterek.

Egy elgondolkoztató tény is kiderül: a fehérgyarmati járásban nőnek meg az egyik legjobban a lakosságszámok. Felmerül a kérdés, hogy vajon lehet-e köze ehhez az egykori fideszes országgyűlési képviselőnek, Sira Magdolnának, aki most a fehérgyarmati járási hivatal vezetője?

Majd egy lakás tulajdonos arról számol be, hogy a lakásába bejelentett ukránokat ki akarta jelenteni, de öt év alatt sem történt meg a kijelentés a hivatal részéről.

Az egyik legdurvább része a filmnek, amikor több megszólaló, köztük volt határőr is arról számol be, hogy normál esetben az ukrán magyar határon átjutni kocsival kb egy órás várakozási idő. A választás napján ki van adva a magyar kollégáknak, hogy ez nem lehet több mint  10 perc.

A dokumentum filmbe bemutatásra kerül egy rögzített telefonbeszélgetés is, melyet egy beépült újságíró készített Kilb Józseffel, az egyik ukrajnai falu polgármesterével, aki igen szoros kapcsolatot ápol a Fidesszel.

Az ukrajnai polgármester százas nagyságrendbe szervezet a szavazókat a Fidesznek a választás napjára. Amikor rákérdeztek, hogy mi van a pénzzel, arra az volt a válasz: beszéltem miniszterelnök-helyettes úrral, ő a barátom, minden rendben van.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: