Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Kedd este nyújtották be azt a javaslatot, amely az elsősorban a Várban található műemlékvédelem alatt álló önkormányzati lakások megvásárlásának könnyítését célozta meg. Ám a valóságban nem csak az I. kerületi, hanem összes önkormányzati lakásra vonatkozik, akár a lakás értekének 15 százalékáért el lehet vinni egy önkormányzati bérlakást.

 

A tervezett szabályok értelmében minden bérlő vételi jogot kap, aki 2020. december 31-e előtt létesített bérleti jogviszonyt. A vételár alapesetben a lakás forgalmi értékének a 30 százaléka.

Azonban ez tovább csökkenthető annak függvényében, hogy a bérlő mióta lakik az ingatlanban: évenként egy százalékkal csökken a vételár, ami legfeljebb az ingatlan 15 százalékig mérsékelhető.

Tehát azok kaphatják meg a maximális kedvezményt, akik már legalább 15 éve ott laknak. De ez még nem minden: ha a bérlő a kikalkulált csökkentett vételárat egy összegben ki tudja fizetni, akkor további kedvezményre jogosult, csak a megállapított ár 70 százalékát kell kifizetni.

Ez azt jelenti, hogy ha 15 éve van bérleti jogviszonyunk, egy 50 milliós lakást kicsivel több, mint 5 millió forintért is megvásárolhatunk. A Böröcz-féle módosító javaslat értelmében olyanok is megvásárolhatják a szóban forgó ingatlanokat, akik az elmúlt években igen gyanús körülmények között jutottak lakáshoz Budapest legdrágább kerületében.

A nevek listáját a 24.hu közölte, köztük van többek között:

Lázár János vadásztársának, Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg.
A Semjén Zsoltot kitüntető Safari Club elnöke.
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.
Bayer Zsolt kormánypárti publicista.
Rákay Philip, a Magyar Televízió volt vezérigazgató-helyettese.
Kuna Tibor, korábbi kormányközeli üzletember.

 

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: