Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Miután az ellenzéki vezetésű Ferencváros bejelentette, hogy népszavazást akarnak tartani a kínai egyetemről, Orbánék egy trükkel meghosszabbították a vészhelyzetet szeptember végéig, így addig biztos nem lehet referendum a kérdésről.

Ám hiába piszkoskodott a Fidesz, most Karácsony Gergelyék egyszerűen kicselezték Orbánékat, méghozzá a saját fegyverükkel: budapesti konzultációt indítanak a Fudan Egyetemről, így dönthet a nép mégis a kérdésről.

Eredménytelen volt a megbeszélés Palkovics Lászlóval a Fudan Egyetem ügyében – mondta Karácsony Gergely főpolgármester Baranyi Krisztinával, Ferencváros polgármesterével közös sajtótájékoztatóján, írja a 444.hu.

Hetek óta folyik a küzdelem a kormány és a főpolgármester, valamint a kínai egyetem kampuszának kinézett területnek helyt adó kerület, Ferencváros polgármestere között a tervek szerint 540 milliárd forintból, kínai hitel felvételével finanszírozott (a költségeket Magyarország állná) épületegyüttes ügyében. A magyar kormány stratégiai megállapodást is aláírt már a Fudan Egyetemmel.

Most Palkovics miniszter hívta megbeszélésre Karácsonyt és Baranyit, egyetértésüket kérte arra Baranyi elmondása alapján, hogy a Fudan Egyetem a Diákváros projekt helyén épülhessen fel.

26 hektár helyett csupán 5,5 hektáron kapna helyet a Diákváros. Ezt az ellenzéki vezetők elutasítják. Baranyi korábban népszavazást szeretett volna tartani, de a veszélyhelyzet fenntartása miatt  ezt nem lehet. Ám az ellenzék nem esett kétségbe és kicselezte a piszkoskodó Fideszt:

Most úgy döntött a főpolgármester és a kerület polgármestere, hogy online és offline konzultációt indítanak, minél több budapesti lakost kérnek arra (budapesti lakcímkártya kell majd a konzultáción való részvételhez), mondja el véleményét, akarják-e Budapestre a kínai egyetemet.

Az szép volt!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: