Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A ZRI Závecz Research Intézet legfrissebb mérése szerint az elmúlt hónapokhoz képest erősödött az MSZP és tart a Jobbik lendülete is. A politikai oldalak között továbbra is szoros a verseny, a hat ellenzéki párt minimálisan, de vezet a Fidesz-KDNP előtt.

Tovább tart a Jobbik lendülete. Az elmúlt hónapban is egy kicsivel emelkedett a párt támogatottsága a teljes választókorú népességen belül – 12-ről 13 százalékra. A pártok rangsorát a Fidesz vezeti, a múlt havival azonos a tábora, 34 százalékos. Az ellenzéki rangsorban a Jobbikot a Demokratikus Koalíció követi, 11 százalékos támogatottsággal.

Az MSZP elmozdult a negyed éve tartó 5 százalékáról, most 6 százalék sorakozik fel mögéjük. A szocialisták így utolérték a Momentumot, utóbbi tábora három hónapja változatlan, 6 százalékos. Májusban az LMP 2 százalékon, a Mi Hazánk, a Párbeszéd és a Kétfarkú Kutyapárt 1-1 százalékon áll. A párt nélküliek aránya csökkent, most 24 százalék a ZRI Závecz Research Intézet május közepén, az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatása alapján – írja a 24.hu.

 

A biztos pártválasztók csoportjában továbbra a Fidesz a legerősebb, 46 százalékkal. A második helyen a DK áll 18, a harmadik a Jobbik, 16 százalékkal. A Momentum és az MSZP itt is egyformán teljesít, az aktív szavazók 7-7 százalékára számíthat. Az LMP ezúttal 3 százalékos ebben a körben, a Mi Hazánk, a Párbeszéd és a Kétfarkú Kutyapárt az aktív szavazói közegben 1-1 százalékot kapott.

Nem változtak az erőviszonyok az elmúlt hónapban sem, továbbra is szoros a verseny a hat együttműködő ellenzéki párt és a Fidesz KDNP között. Mindkét politikai erő enyhén növelte támogatottságát április óta: a kormánypártok 37-ről 39 százalékra, az ellenzék 39-ről 40 százalékra.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: