Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egy szép új kiszuperált kerti budi lett a a Bahart új hajópénztára Balatonalmádiban. Az önkormányzat kiakadt ezen, az épületre nem ad engedélyt, a a Balatoni Hajózási Zrt. pedig leállította a településen a hajózást

„Tájékoztatjuk kedves Utasainkat, hogy technikai okok miatt a személyhajózás a balatonalmádi kikötőből határozatlan ideig szünetel” – olvasható a Balatoni Hajózási Zrt. honalapján – vette észre a Telex.hu

Egy modern balatoni jegypénztár, ami most épült.

Helyi olvasók szerint ugyanakkor az egész forrása nem más, mint egy barna bódé, amit Balatonalmádi polgármestere nemes egyszerűséggel csak „kiszuperált kerti budi” jellegű építménynek nevezett a minap a Facebookon.

Az Öregpark előtti balatoni panorámában egy kivágott fa helyén nemrég bukkant fel a barna bódé, ami állítólag a Bahart új hajópénztára lenne. Bár a Balatontipp szerint az építési munkálatok már egy hónappal ezelőtt elkezdődtek, amikor nekiálltak kiásni a közműveket, a helyiek felháborodása csak a múlt hétre eszkalálódott annyira, hogy abból hivatalosan is ügy lett.

A Bahart szerdán, a balhé kirobbanása után utólagosan benyújtotta az önkormányzathoz a településképi vélemény iránti kérelmét, ezt azonban a város vezetése az engedély nélküli építkezésre hivatkozva elutasította.

Szombat óta előidényi menetrend szerint közlekednek a személyhajók a Balatonon. A Bahart települések közötti hajójáratai 9 útvonalon, a sétahajók pedig 10 kikötőből indulnak, de azt már pénteken bejelentette a hajózási társaság, hogy „a személyhajózás a balatonalmádi kikötőből határozatlan ideig szünetel”.

Nem ez az első balhé a Balatoni Hajózási Zrt körül. A részvényes 21 tóparti településsel szemben az állam – illetve a nevében eljáró MTÜ – a  egy 6,6 milliárdos tőkeemeléssel minősített többséget szerzett a részvényes tóparti önkormányzatok rovására, így mindenről egyedül dönthetnek Fideszék.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: